Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διοργανώνονται και φέτος οι Δ΄Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων

06.02.2016

Διοργανώνονται και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Δ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων. Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 μαθητές Λυκείων του νομού μας θα ξεδιπλώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες διασταυρώνοντας όχι τα ξίφη τους αλλά τους λόγους τους.

Οι αγώνες διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με την υποστήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, των Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων και τη συνεργασία καθηγητών των Λυκείων του νομού.

Οι μαθητές/ τριες θα διαγωνιστούν στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα του Αυθόρμητου και του Προτρεπτικού Λόγου.

Οι αγώνες αυτοί δίνουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο, γεμάτο από ενθουσιασμό και έμπνευση που χαρακτηρίζουν τα νιάτα, να εκφραστούν ανοικτά, με σαφή και τεκμηριωμένο λόγο πάνω σε θέματα επίκαιρα και διαχρονικά που απασχολούν όλους. Οι ρητορικοί αγώνες, που τείνουν να γίνουν θεσμός για το σχολείο μας, αποτελούν άριστο μάθημα δημοκρατίας καθώς μέσα από τη σύγκρουση των ιδεών και την αντιπαράθεση τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας οι μαθητές προετοιμάζονται για την θετική τους συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

                                                                 Η Οργανωτική Επιτροπή