Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού

30.03.2016

Δυναμικό ήταν για άλλη μια φορά κατά της κυβέρνησης όσον αφορά στο ασφαλιστικό το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Οπως τόνισαν τα μέλη του ΠΑΜΕ «κανένας εργάτης, εργάτρια, άνεργος, Συνταξιούχος, νέος και νέα δεν μπορεί να μένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των εταίρων της εισέρχονται στην τελική ευθεία» και κάλεσαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιας.

«Δεν παραδινόμαστε! Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχουμε σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του. Να μην τρομάζουμε τη στιγμή που θα αρρωστήσουμε και δεν θα έχουμε ιατρική – φαρμακευτική κάλυψη, να έχουμε προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! !

Να έχουμε σύνταξη όταν θα φεύγουμε κατάκοποι από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα μένουμε στην ανέχεια. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία» σημείωσαν και πρόσθεσαν με έμφαση «κανένας εργάτης, εργάτρια, νέος, νέα, άνεργος να μην εγκλωβιστεί στη ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της. Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά της Πόλης, σε κάθε χωριό, στα χωράφια, παντού».

Τέλος, ζήτησαν από τους εργαζόμενους να αποτρέψουν το νόμο – πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες, το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου και το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.