Παρασκευή 10.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Τρικάλων με ανοιξιάτικα δρώμενα και πασχαλινούς χορούς

03.04.2015 /

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης  Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.

Το Σάββατο 4  Απριλίου, 11: 30. – 13.:30  στην διασταύρωση Ι. Αδάμ και Καρανάσιου στα Τρίκαλα τα  τμήματα του ΔΧΣ  παιδικά, εφήβων ενηλίκων  μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά έθιμα και χορούς του Πάσχα και της Άνοιξης.

Επίσης το παιδικό τμήμα θα πραγματοποιήσει ένα βιωματικό δρώμενο που περιλαμβάνει στολισμό  Λαζαριάτικων καλαθιών και  μαγιάτικων στεφανιών.

Η εκδήλωση θα κλείσει με λαϊκούς χορούς από  γνωστά τραγούδια του  μεγάλου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση  του

Το ΔΧΣ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν  ενεργά στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα.

Το ΔΧΣ στο «Το Αλάτι της Γής»

Την Κυριακή των Βαίων 5/4,  13:00  προβάλλεται  στη ΝΕΡΙΤ η γνωστή εκπομπή  «Το Αλάτι της Γής» με  ειδικό αφιέρωμα για τον Βασίλη  Τσιτσάνη που πραγματοποιείται με την επιμέλεια  του Λάμπρου Λιάβα, ενός ανθρώπου που αγαπά, τιμά και αναδεικνύει την πλούσια κληρονομιά της πατρίδας μας.  Στην εκπομπή συμμετέχει και το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα  Τρικάλων  που παρουσιάζει ένα ρεμπέτικο και λαϊκό  πρόγραμμα σε επιμέλεια του Σταύρου Σούλιου, εκπροσωπώντας έτσι την ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.