Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψήφισαν για κάτι που… κανείς δεν πιστεύει

26.02.2015

Κι όμως αυτό είναι από τα απίστευτα. Ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο, κλήθηκε να ψηφίσει (κι εμείς να τον πληρώσουμε), για ένα θεσμό, που ο καθένας για τον δικό του λόγο δεν πιστεύει.

Ο λόγος για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και του… επιχειρηματία, που η δημοτική αρχή και ειδικά ο δήμαρχος τον ήθελε ειδικό επί των νομικών και πολεοδομικών θεμάτων, με την αντιπολίτευση να αντιδρά και να κάνει λόγο για επιθυμία του δημάρχου να διορίσει έμεσα ακόμη έναν αντιδήμαρχο στον συγκεκριμένο τομέα επειδή ο ίδιο δεν προλαβαίνει. Μάλιστα ο κ. Παπαθανασίου είπε πως αυτός πρέπει να είναι ανεξάρτητος και να υπερασπίζεται τον δημότη, θέση με την οποία συμφώνησε ο Δημήτρης Χατζηγάκης, προσθέτοντας πως έχει και ρόλο ελέγχου.

Αν η εκλογή του συμβούλου γινόταν με απόλυτα πλειοψηφία και όχι των 2/3, τότε ο θεσμός θα μπορούσε πραγματικά να είναι ανεξάρτητος, τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Λάππας που πρότεινε η ψηφοφορία να αναβληθεί για την Δευτέρα, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος να εξεταστούν ενδελεχώς τα βιογραφικά και ίσως διαπαραταξιακά να βρεθεί και το κατάλληλο πρόσωπο. Τελικά δεν πέρασε η θέση του, έτσι  την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη και τελική ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη στο Δήμο Τρικκαίων.

Να σημειωθεί πως η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε διαφωνώντας και αυτή με τον θεσμό όπως είναι σήμερα. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως από τους 325 δήμους στη χώρα, μόνο οι 3-4 έχουν συμπαραστάτη του δημότη.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού έγινε μια συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων τελικά έγινε η πρώτη ψηφοφορία με τους δημοτικούς συμβούλους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 15 υποψήφιους.

Ψήφισαν συνολικά 41 δημοτικοί σύμβουλοι και βρέθηκαν ένα άκυρο και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η πρώην δημοτική σύμβουλος Βούλα Βότσιου με 9, η μηχανικός Στέλλα Γκουλιωπούλου 5, ο δικηγόρος Νίκος Παλάτος 5, ο πρώην δήμαρχος Καλλιδένδρου Δημ. Τσιγάρας 4, η πτυχιούχος Νομικών και Οικονομικών επιστημών Χάιδω Ζήση 4, ο υπάλληλος της ΔΟΥ Δημήτρης Πουλιανίτης 3, η φιλόλογος Σούλα Μπρόβα 2 ο διαιτολόγος διατροφολόγος Χαρ. Λαιόπουλος 1, ο χημικός Γ. Μπαμπαλιάρης 1 και  ο δικηγόρος Γ. Σδρένιας