Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κινητικότητα και… πλημμύρες στο Δημοτικό Συμβούλιο

08.09.2016 /

Την έκδοση ενός ψηφίσματος  όπου θα καταγγέλλεται το ΓΟΕΒ για τη μη υλοποίηση των απαραίτητων έργων στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, μετά τις ζημιές ζημιές που σημειώθηκαν στο Ρίζωμα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, αυτό που αποφασίστηκε είναι η έκδοση ενός ψηφίσματος μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου θα καταγγέλλεται το ΓΟΕΒ, διότι όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση λαμβάνει χρήματα τα τελευταία 32 χρόνια, χωρίς να έχει υλοποιήσει κανένα έργο στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου θα σταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της οποίας ο Δήμος θα ζητά περισσότερα χρήματα για την πολιτική προστασία της περιοχής, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου «τα χρήματα που δίνονται “δε φτάνουν ούτε για το ζήτω”».

Στη συνέχεια, το Σώμα απασχόλησαν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, όπου δεν έλειψε η κριτική προς τη δημοτική Αρχή, για τον τρόπο διοργάνωσης και το πνεύμα των εκδηλώσεων.

Για υποκρισία έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιώργος Καΐκης, λέγοντας ότι «υπάρχει μια πρεμούρα από την πλευρά του Δήμου για την ολοκλήρωση τέτοιων δράσεων, τη στιγμή που η πόλη είναι ανοχύρωτη αφού δεν υπάρχουν οι βασικές υποδομές. «Υπάρχει ένας σχεδιασμός για τις εκδηλώσεις, αλλά ουσιαστικός σχεδιασμός για τα προβλήματα της πόλης δεν υφίσταται», πρόσθεσε.

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνονται αυτές οι δράσεις, αλλά δε διαφαίνεται πουθενά το αποτύπωμα τους, στην καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε από την πλευρά του, ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, ενώ ο κ. Δημήτρης Χατζηγάκης από την «Αλλαγή Πορείας» χαρακτήρισε το όλο θέμα, ως ένα πανηγύρι με την προηγούμενη φορά να είναι σαφώς πιο καλή από την επόμενη.

«Να γίνουν οι υποδομές που χρειάζεται η πόλη και μετά ας υλοποιήσουμε διάφορες εκδηλώσεις» πρόσθεσε ο επικεφαλής της «Τρίκκης Πολιτεία» κ. Γιώργος Μητσιούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, λέγοντας « ας προγραμματίζαμε δέκα ποδηλατάδες και ας πήγαιναν τα χρήματα αυτά σε άλλες παρεμβάσεις».

Για κανόνες που βάζει το «Πράσινο Ταμείο» απάντησε από την πλευρά του,  ο Δήμαρχος και πάνω σε αυτούς προγραμματίζονται οι όποιες εκδηλώσεις και τα χρήματα που διατίθενται. Όπως είπε «να μην στεκόμαστε σε λάθος επιχειρηματολογία όταν όλοι γνωρίζουμε πως γίνεται η διαδικασία. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βαδίζουμε σωστά και αυτό που στοχεύουμε ως δημοτική Αρχή είναι να μπει το ποδήλατο, στην καθημερινότητα των πολιτών». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα αναμένεται και το έγγραφο για την έγκριση του ποδηλατοδρόμου, οπότε θα είναι μια καλή αρχή, ώστε οι δημότες να ξεκινήσουν να επιλέγουν το ποδήλατο.

Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τους κ. Παπαθανασίου, Χατζηγάκη και Μητσιούλη να ψηφίζουν παρόν.

Ε.Κ.