Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Ναι” στο δάνειο με 13 εκατ. ευρώ στις πλάτες των Τρικαλινών

07.03.2017

Στην ψήφιση ενός δανείου που θα χρεώσει τους πολίτες κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 35 χρόνια, προχώρησε σήμερα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, βαφτίζοντας μάλιστα το κρέας… ψάρι, ονομάζοντας το αναχρηματοδότηση με τον κ. Παπαστεργίου να βαδίζει στα χνάρια του Ταμήλου…

Λέγοντας την αλήθεια που βολεύει τον ίδιο και σε καμιά περίπτωση τους Τρικαλινούς πολίτες, ο δήμαρχος Τρικκαίων ισχυρίστηκε πως ο δήμος κερδίζει από την… αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων το ποσό του 1.815.000 € στο σύνολο του δανείου… αποκρύπτοντας όμως πως αυτό θα ισχύσει μόνο αν το σημερινό επιτόκιο του 4,5% ισχύσει για τα επόμενα 35 χρόνια, αφού το νέο δάνειο θα ληφθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 6M + 4,30 %, αναπροσαρμοζόμενο την 1/1 και 1/7 εκάστου έτους.… Αν σε 2,3 ή 10 χρόνια το επιτόκιο αυτό ανέβει, ποιο θα είναι το… κέρδος του δήμου; Βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει αυτό τον κ. Παπαστεργίου αφού τότε θα είναι άλλος δήμαρχος… αλλά οι πολίτες οι ίδιοι που θα “ξηλωθούν” να το πληρώσουν.

Επίσης  αυτό που επίσης δεν αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος, παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο, είναι πως ένα μέρος των χρημάτων θα πάνε στις  ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες προβλέπεται δάνειο 2.657.638,92 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να καλυφθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα που ισχυρίζεται η κ. Δαλκαφούκη πως υπάρχουν.

Ανέλπιστους (;) συμπαραστάτες στην ψήφιση του δανείου ο κ. Παπαστεργίου βρήκε τους Χρήστο Λάππα και Γιώργο Στουρνάρα, ενώ κατά ψήφισε ο Θόδωρας Σπανός και ο Αθανάσιος Κυριάκος… ενώ προκλητικά απούσα ήταν η υπόλοιπη δημοτική ομάδα της Τρικκαίων Συμπολιτείας.

Όχι ψήφισε ο Γιώργος Καϊκης που είπε στον κ. Παπαστεργίου πως είναι σε…  συνεργασία με τρόικα και κυβέρνηση, ενώ ο Δημήτρης Παπαθανασίου χαρακτήρισε τους όρους του δανείου αποικιοκρατικούς. Απαράδεκτους επίσης χαρακτήρισε τους όρους και ο Γιώργος Μητσιούλης, ενώ ο Δημήτρης Χατζηγάκης δήλωσε πως δεν πείθεται και πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.