Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτες καταγγελίες της ΔΑΣ για το σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων

24.03.2018

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων διέλυσε τη Γενική Συνέλευση

για να μη βγουν στη φόρα τα «χαΐρια» της πλειοψηφίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΔΑΣ ΟΤΑ  στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καταγγέλλουμε  τον πρόεδρο και την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου, γιατί την Πέμπτη 22-3-2018 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η προσέλευση των συναδέλφων στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με περίσσιο θράσος ο πρόεδρος  «έκλεψε» το βιβλίο παρουσιών – πρακτικών της Γ.Σ. και έφυγε κάνοντας πραξικόπημα, διαλύοντας την Γενική Συνέλευση.

Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε μαζικές διαδικασίες. Δεν θέλουν να απολογηθούν ενώπιων των συναδέλφων για τα «χαΐρια» τους τα προηγούμενα 3 χρόνια. Είναι πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού όσων υπηρετούν τα αφεντικά, μετατρέποντας τα σωματεία σε μηχανισμούς για τον έλεγχο του κινήματος στον κλάδο, μοιράζοντας απλόχερα μοιρολατρία και απογοήτευση στους συναδέλφους.

Δεν μπορούν και δεν θα το επιτρέψουμε να μετατρέψουν το σωματείο των εργαζομένων σε τσιφλίκι τους, να καταστρατηγούν το καταστατικό του σωματείου, να παραβιάζουν κατάφορα τις αρχές λειτουργίας – τουλάχιστον – που διέπουν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να απαιτήσουμε να συνεχιστεί η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 27 Μαρτίου στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα με στάση εργασίας και  να  πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε άλλο την κατρακύλα, τη σήψη και τη διαφθορά στο Σύλλογο μας. Να παλέψουμε να φτιάξουμε το Σύλλογο μέσα  σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κάστρο αγώνα, πάλης και διεκδίκησης όχι μόνο αυτά που μας πήραν τα τελευταία χρόνια αλλά να αξιώσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις πραγματικές σημερινές ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Κανείς μόνος σ’ αυτή την προσπάθεια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους Δημοτικούς Υπαλλήλων στο ν. Τρικάλων να συστρατευθούν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ. Επειδή θέλουμε να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, πρέπει ν’ αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναγεννηθεί πραγματικά, να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα! Να ορθώσει εδώ και τώρα ο λαός το ανάστημά του, να δείξει την τεράστια δύναμή του, να μας φοβηθούν.

Άλλη λύση, άλλη επιλογή δεν έχουμε.

Τρίκαλα 23-3-2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ