Παρασκευή 04.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ζητείται αντίπαλος για τον Παπαστεργίου» – Ολα τα ονόματα για το δήμο Τρικκαίων

21.08.2018

Του Χρήστου Κοντού

«Ζητείται αντίπαλος για τον Παπαστεργίου», αυτή είναι η φράση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα πολιτικά πηγαδάκια της πόλης και αυτό όχι γιατί ο σημερινός δήμαρχος έχει κάνει έργο, αντίθετα μάλιστα όλοι καταλήγουν στο γεγονός πως δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά γιατί κανείς δεν κάνει το βήμα ακόμη, για να βγει μπροστά.

Φυσικά οι ζυμώσεις και οι κουβέντες άρχισαν και μάλιστα σε αυτές βοηθά τα μάλα  ο εκλογικός νόμος που ευνοεί τις συνεργασίες, με την πιθανότητα ακόμη και αυτός που μπορεί να βγάλει μόνο μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο… να προκύψει αντιδήμαρχος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…  η αν θέλετε πιο συγκεκριμένα από το σημερινό συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης δηλαδή του κ. Λάππα που η συνάντηση στο «Φρούριο» μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα αντί να τα λύσει. Ετσι ο χώρος του κέντρου ή αν προτιμάτε καλύτερα της κεντροαριστεράς που αυτή τη στιγμή μετρά δημοσκοπικά ποσοστά με την Φώφη Γεννηματά 8-10%, δεν φτάνει για το μεγάλο άλμα, σε κάποιον που επιθυμεί την κομματική στήριξη.

Το γεγονός αυτό κάνει τους πάντες, πλην του Σπαθή που δήλωσε πως κατέρχεται να είναι επιφυλακτικοί και να περιμένουν.

Ποιοι είναι αυτοί; Από τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Λάππα, που παρότι λέει «όχι» έξω στις παρέες, στην συνάντηση του «Φρουρίου» δεν το έκλεισε, μέχρι τους λοχαγούς του, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να εκπροσωπούνται από τον Κώστα Κρεμμύδα που δηλώνει παρόν. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε και το ενδιαφέρον του Θανάση Βαβύλη, που όχι μόνο δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει αντιπολίτευση, αλλά θεωρεί πως δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία.

Από εκεί και μετά έχουμε τον γιατρό Στέφανο Μυλωνά, που επίσης δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ε.Π. έχει πυκνώσει τις επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο τραπέζι είναι το όνομα του επίσης γνωστού γιατρού και μάλιστα εμπλεκόμενου με τα κοινά μέσω του ΑΟΤ, Κώστα Παρδάλη, που τουλάχιστον σε επίπεδο συζήτησης αρέσκεται σε μια τέτοια περίπτωση αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

«Όχι» ακόμη δεν έχει πει και ο Δημήτρης Οικονόμου, που για πολλούς είναι το βαρύ χαρτί που θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει τον Παπαστεργίου.

Από την διεκδίκηση του δήμου δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την Χρύσα Ντιντή που αποσκοπεί βέβαια στην κομματική στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Στη Νέα Δημοκρατία

Αν αυτά συμβαίνουν στο χώρο της κεντροαριστεράς… άλλα τόσα συμβαίνουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας που μάλιστα οδεύει ολοταχώς για την εξουσία κάτι που ευνοεί τους διεκδικητές του δήμου.

Βέβαια θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς: «Αφού η Ν.Δ. έχει δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαστεργίου που δηλώνει παντού δεξιός και ως τέτοιος εκλέχθηκε και στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα ψάχνει άλλον;». Μόνο που κανείς δεν τον βλέπει ως ορίτζιναλ… δεξιό και πέραν αυτού οι κόντρες και οι αντιπάθειες μεταξύ των «τζακιών» είναι τέτοιες, που σε κάποιους είναι αδιανόητο να επιτρέψουν τον Παπαστεργίου και τον Λέγκα πίσω από αυτόν, να κάνουν περίπατο.

Ο Μιχαλάκης

Το μεγάλο ερώτημα για πολλούς είναι τι θα κάνει ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, που είναι κοινό μυστικό πως στην Περιφέρεια… δεν πρόκειται να κατέβει ξανά. Ετσι οι επιλογές του είναι δύο και πολύ συγκεκριμένες: Κεντρική πολιτική σκηνή για βουλευτής ή ο δήμος Τρικκαίων.

Σε μια τέτοια περίπτωση έρχονται κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω, αφού ο Χρήστος Μιχαλάκης έχει πέρασμα και στον κεντρώο χώρο, αλλά θα συσπειρώσει και το κομμάτι της δεξιάς που είναι κατά του σημερινού δημάρχου θέτοντας μια υποψηφιότητα όχι απλά με αξιώσεις, αλλά με τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής, μιας και η περίπτωση των συνεργασιών, είναι πιο εύκολη για τον αντιπεριφερειάρχη λόγω της στάσης του και του προφίλ ως ένα αγαπητό άτομο, που έχει χτίσει μέχρι σήμερα.

Ο Δημήτρης Χατζηγάκης

Δεν ξέρω αν ο Μικέλη (ανιψιός) είναι σίγουρος για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., όμως η κάθοδος του Δημήτρη (θείου) στον δήμο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η σοβαρή και με συνέπεια παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια και ο αντιπολιτευτικός του λόγος που ξεχωρίζει, οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Τρικκαίων, ειδικά με το νέο εκλογικό νόμο είναι πιθανόν να τον δούμε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γιώργος Μητσιούλης

«Εμεις κατεβήκαμε τότε που δεν τολμούσε κανείς να το κάνει, τώρα που μας ευνοεί ο εκλογικός νόμος θα κάνουμε πίσω; Στόχος είναι κάποια στιγμή να γίνουμε δημοτική αρχή, γιατί το όραμά μας για την πόλη είναι διαφορετικό και έχουμε δώσει δείγματα γραφής γι’ αυτό», θα πει στο «Ε.Π.» ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Μητσιούλης.

Δημήτρης Παπαθανασίου

Όχι σε μια νέα κάθοδο, τουλάχιστον ως επικεφαλής συνδυασμού, λέει ο Δημήτρης Παπαθανασίου που μέχρι σήμερα δίνει δυναμική μάχη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος δεν αποκλείει την κάθοδό του ως σύμβουλος σε περίπτωση που προκύψει κάποιος συνδυασμός κοντά στα πολιτικά του πιστεύω.

Λαϊκή Συσπείρωση 

Τέλος αφήσαμε τον σίγουρο συνδυασμό, αυτόν που στηρίζεται από το ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης που μέχρι τώρα είχε ως επικεφαλής τον Γιώργο Καϊκη, με τον οποίο μάλλον θα συνεχίσει και στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου, έκτος αν το κόμμα τον αξιοποιήσει σε άλλο τομέα.