Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εβδομάδα επιστήμης και ερευνητή στα Τρίκαλα

15.07.2015

Τα Τρίκαλα «γιορτάζουν» την έρευνα και στην επιστήμη! Μέσω δράσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημόκριτος, ο Νεύτωνας, ο Παστέρ, η Κιουρί, ο Παπανικολάου, και – κυρίως – οι σύγχρονοι ερευνητές – έρχονται κοντά μας.
Φέτος τα Τρίκαλα θα έχουν τη χαρά να «ζήσουν» μια εβδομάδα με την επιστήμη. Μια εβδομάδα δράσεων, προκειμένου να μάθουμε, ποιος είναι ο ερευνητής, τι κάνει, πώς προχωρά. Ποια η προσφορά του καθενός, αλλά και πώς συνδέει και συμπυκνώνει το μεράκι για την έρευνα, με την απλή πραγματικότητα. Το γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετέχει και φέτος στη δράση «Η βραδιά του Ερευνητή» (Από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ). Και μαζί του, μετέχει και ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς τα Τρίκαλα είναι μια από τις 8 πόλεις στις οποίες θα υλοποιηθεί η δράση.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας και η κ. Βανέσα Μπακάλη, μαζί με τον κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Γιάννη Κουτεντάκη, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Παρούσης και της αντιδημάρχου παιδείας κ. Βασιλένας Μητσιάδη, συζητήθηκαν ο τρόπος οργάνωσης και τα ειδικότερα σχέδια για τα όσα θα διαμειφθούν επί μία εβδομάδα στα Τρίκαλα. Την πόλη που επελέγη να υποδεχθεί τους νέους επιστήμονες, να παρουσιάσει τη δράση τους και σε μία εβδομάδα, μέσω των παράλληλων και ποικίλλων δράσεων, να μετουσιώσουν την επιστήμη σε έναυσμα προσπάθειας. Εξάλλου, η δράση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή, ώστε να αναδειχθεί αυτός καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν δράσεις που θα αναπτυχθούν σε ειδικότερους χώρους και θα αφορούν σε πλήθος διαφορετικών θεμάτων: εκθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων, ομιλίες με επιχειρηματίες καινοτόμων δράσεων, συναυλίες, προβολές, έμφαση στις σχολικές δραστηριότητες. Από τις 21 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2015, ολόκληρη η πόλη των Τρικάλων θα αποτελεί έναν τόπο ουσιαστικής γνωριμίας με τον ερευνητή, με τον άνθρωπο που περνά χρόνια της ζωής του για να προσφέρει στον καθένα, μια ανακάλυψη, ένα πρόγραμμα και μια εφαρμογή που απλουστεύει και διευκολύνει τη ζωή.
Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη, θα ανακοινωθούν σύντομα και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές με τους επιστήμονες.

Από το γραφείο Τύπου