Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οργανώνουν τις εκδηλώσεις για το Πάσχα στα Τρίκαλα

03.02.2015

Πριν ακόμη φτάσει το Πάσχα και με οδηγό τις επιτυχημένες δράσεις της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Τρικκαίων στέκεται αρωγός σε μια νέα προσπάθεια άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την κίνηση που από κοινού προωθούν ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και η ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο στόχος της είναι διπλός: αφ΄ ενός, η αύξηση της εμπορικής κίνησης την περίοδο του Πάσχα, με την ανάδειξη της αξίας της αγοράς των Τρικάλων. Αφ’ ετέρου, ο συνδυασμός δράσεων για τον αθλητισμό και για την τέχνη και δη τη ζωγραφική.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δράσεις που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από το Σάββατο του Λαζάρου, θα διαρκέσουν ολόκληρη την περίοδο των εορτών του Πάσχα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο πριν την Κυριακή του Θωμά.
Οι δράσεις είναι πολλές και ποικίλες, καθώς συνδυάζουν τέσσερα αθλήματα και τη ζωγραφική (με τη συμμετοχή ιδιωτικού εργαστηρίου), μαζί με εκθέσεις, δραστηριότητες παιδιών, εθελοντισμό και άλλα στοιχεία, που ήδη μελετώνται και προγραμματίζονται.
Σήμερα το μεσημέρι, για όλους αυτούς τους λόγους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρας και η κ. Βλόντζου, μαζί με  τον καθηγητή της ΣΕΦΑΑ κ. Θαν. Κουστέλιο και τον επίκουρο καθηγητή κ. Βασ. Γεροδήμο, συνάντησαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων τον Δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και η κ. Βασιλένα Μητσιάδη άκουσαν το σκεπτικό της όλης κίνησης και έκαναν σαφές ότι ο Δήμος θα στηρίξει υλικοτεχνικά και ηθικά την όλη εκδήλωση.
Εξάλλου, είναι δεδομένο ότι ο Δήμος στηρίζει δράσεις που σχετίζονται με την αύξηση της εμπορικής κίνησης στην πόλη, κάτι που σημαίνει οφέλη για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο εγχείρημα θα λάβει μέρος και η ΠΕ Τρικάλων, οπότε θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις για το ίδιο αντικείμενο. Στόχος τους, η καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων και δράσεων, που θα αποτελέσουν σημείο αναφορά για την πόλη των Τρικάλων για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο, με χιλιάδες επισκέπτες να βρίσκονται ξανά στην περιοχή.

Από το γραφείο Τύπου

 

[fbcomments]