Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλαμπάκα τέλος… Δήμος Μετεώρων στο εξής

22.11.2016

Με ομόφωνη απόφαση το Υπουργείο Εσωτερικών, έκανε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Καλαμπάκας και από σήμερα μετονομάζεται σε ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.
Η επιτροπή μετά την εισήγηση του κου Σινάνη αποφάσισε ομόφωνα την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως πρόκειται για μια ιστορική μια ιστορική απόφαση που απηχεί στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και διαφήμισης όλης της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε είπε , πως τα Μετέωρα βάσει μετρήσεων του ΕΟΤ είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας. «Με αυτή την απόφαση αναβαθμίζουμε την πόλη καθώς ελάχιστοι στον τουριστικό κόσμο την γνωρίζουν ως Καλαμπάκα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Μετέωρα κι επιτέλους ήλθε η ώρα η πόλη μας να επωφεληθεί τουριστικά από αυτή τη μοναδική παγκοσμίως ατραξιόν».

Γιάννης Μπουτίνας

Ο Δήμος Μετεώρων είναι πια  γεγονός .

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέλαβαν την ιδέα και σε όσους συνέδραμαν για την υλοποίηση της .

Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές .Το μέγεθος αυτής της παρακαταθήκης θα φανεί από όλες τις περαιτέρω δράσεις με την αξιοποίηση της νέας ονομασίας .

Πάγο από τη… Χ.Α.

«Η περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας αποτελεί τον βασικό τουριστικό πόλο έλξης για τον Νομό μας, και η ταύτιση του Δήμου της Καλαμπάκας(αλλά και του Νομού), με τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων είναι διαχρονική και αναπόσπατη. Η προσφορά των Ιερών Μονών των Μετεώρων  στην τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων είναι τεράστια. Θεωρούμε λοιπόν θετική, την πρόταση-απόφαση, για μετονομασία του της Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων. Από εκεί και πέρα όμως, μια απλή μετονομασία του Δήμου, δεν αρκεί για την ανάπτυξή του. Τα προβλήματα είναι τεράστια, και κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν έχει κατατεθεί από κανένα αρμόδιο αυτοδιοικητικό φορέα. Η εγκατάλειψη από την Κεντρική εξουσία και τα αρμόδια υπουργεία, με βάση τις σημερινές συνθήκες, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο Δήμος πρέπει να αναπτυχθεί πλέον με δικές του ιδέες, με δικούς του σχεδιασμούς, με δική του πρωτοβουλία. Το να φέρουν λαθρομετανάστες στον ορεινό όγκο του Νομού δεν αποτελεί σίγουρα προοπτική ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έπρεπε να συνδράμει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις, στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής της Καλαμπάκας και του ορεινού όγκου, και όχι να παρακολουθεί τις γέφυρες της περιοχής να πέφτουν,και τα ορεινά χωριά να πνίγονται από χειμάρους και ποτάμια. Οι προοπτικές είναι τεράστιες, αλλά η εμμονή σε ευχολόγια και “οράματα”, ανεκπλήρωτα πρέπει να σταματήσει. Η θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, η κάθε θετική απόφαση, θα παραμείνει απλά μια ακόμη απόφαση χωρίς συνέχεια,και χωρίς προοπτική».
Από το Γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή