Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χαμός στην Καλαμπάκα με αποχωρήσεις!!! Αβραμόπουλος: Δεν θα σας επιτρέψουμε να υποθηκεύσετε το μέλλον του δήμου

29.11.2022

Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το απόγευμα της Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Στην αρχή ζήτησε και πήρε τον λόγο ο σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Παπαγεωργίου και είπε ότι το θέμα (13) που αφορά στη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητα της Ενεργειακής Αναβάθμισης – Αυτοματοποίησης του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αναβληθεί, για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερωθεί κάθε σύμβουλος διεξοδικά, διότι υποθηκεύονται και δεσμεύονται για 12 χρόνια τα τέλη ηλεκτροφωτισμού με απόφαση στο τέλος της τετραετίας της νυν δημοτικής Αρχής. “Αν δεν αναβληθεί το θέμα, η παράταξή μας αποχωρεί”, πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος συμφώνησε με τη σοβαρότητα του θέματος, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα κερδίσει 115.000 ευρώ από την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη, και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

Ο κ. Λύπας σημείωσε ότι το δίλημμα είναι αν θέλουμε να γίνουν έργα ή όχι.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε στη συνέχεια και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παραβρισκόταν στη συνεδρίαση, αν και δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.”Δεν πρέπει να υποθηκεύσετε τον Δήμο Μετεώρων για 12 χρόνια. Το σωστότερο είναι να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι αυτοί που εκλέχτηκαν από τον λαό, και όχι επτά μόνο μέλη. Παρόλο που σας δίνει ο νόμος το δικαίωμα, αισθάνεστε καλά στην εκπνοή της θητείας σας, κι ενώ έχετε δώσει σε έναν εκλεκτό εργολάβο όλα τα ηλεκτρολογικά μέχρι σήμερα; Δεν θα σας επιτρέψουμε να υποθηκεύσετε το μέλλον του δήμου για 12 χρόνια. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Ο κ. Λύπας ας μας πεί ένα έργο που έχει κάνει η δημοτική Αρχή”.

“Αποχωρήστε, λυποτάκτες ήσασταν πάντα”, είπε ο κ. Λύπας.

tameteora.gr

[fbcomments]