Πέμπτη 23.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο δήμος πετάει ύπουλα στο δρόμο τους πλημμυροπαθείς Μεγαλοκαλυβιώτες

14.10.2023 /

Σε μια απίστευτη καταγγελία έχει προβεί η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου (άραγε με εντολή του δημάρχου;), ενημερώνουν πως μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση το που θα πάνε, αφού μόνο οι εννέα από αυτές τις οικογένειες μπορούν να φιλοξενηθούν στα σπίτια των Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας. Με λίγα λόγια η νέα δημοτική αρχή Σακκά, αφού τους  πήρε τις ψήφους (62%), τους πετάει στο δρόμο… παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση

«Σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 μαζεύτηκε η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων και ανακοινώνει τα εξής : Έχουμε καταγγελίες συγχωριανών μας ότι μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου τους ενημερώνουν ότι μέχρι 19/10/2023 πρέπει να φύγουν από τα ξενοδοχεία. Αυτές τις μεθοδεύσεις τις θεωρούμε απαράδεκτες σε βάρος των πλημμυροπαθών και τις καταδικάζουμε. Κανείς συγχωριανός μας να μην φύγει από τα ξενοδοχεία μέχρι ο Δήμος με δική του ευθύνη να βρει τρόπο να διευθέτηση το θέμα. Στηριζόμαστε στις δεσμεύσεις του Δημάρχου Τρικάλων Κ. Σακκά καθώς και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία θα δημοσιεύουμε ότι εγκρίνει τα αιτήματα τις Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων. Καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση δημόσια για το ζήτημα αυτό. Επίσης στην πλειοψηφία του χωριού μας τα 6.600 δεν έχουν καταβληθεί».

Η απόφαση

Αποφαση Μεγάλα Καλύβια

Κοροϊδεύουν με δελτία τύπου

Η δημοτική αρχή φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι οι παραπάνω δημοσίευση (αλλά και των άλλων σάιτ) δεν ήταν επινόηση των ΜΜΕ αλλά καταγγελία των Μεγαλοκαλυβιωτών και προσπαθεί να τα φορτώσει στα κακά… ΜΜΕ με το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αποχώρησης πλημμυροπαθών από ξενοδοχεία, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι:
Ισχύει η δήλωση του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι κανείς δε θα αποχωρήσει από τα ξενοδοχεία χωρίς τη θέλησή του.
Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα, ο Δήμος Τρικκαίων
– συνεχίζει τις ενέργειες για τη στεγαστική στήριξη των πλημμυροπαθών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις 9 οικίες στα Εργατικά της Σωτήρας.
– ενημερώνει συνεχώς τους/τις πλημμυροπαθείς για την επιδότηση προσωρινής στέγασης, μέσω της σχετικής πλατφόρμας”.

 

[fbcomments]