Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δήμος και καταστηματάρχες συμφώνησαν στον… κώδικα δεοντολογίας

16.11.2015

Ενότητα και συνεργασία, προοπτική ανάπτυξης και ουσιαστική συνεισφορά στους τρικαλινούς, με πλήρη σεβασμό στους επισκέπτες. Αυτοί είναι άξονες στους οποίους κινείται το πρωτόγνωρο και πρωτοπόρο εγχείρημα τoυ Κώδικα Δεοντολογίας εν όψει του Μύλου των Ξωτικών.
Εγχείρημα που υλοποιεί ήδη ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala, εν όψει της πέμπτης κατά σειρά διοργάνωσης, του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου στη χώρα.
Πριν λίγες ημέρες, μετά την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Κλήθηκαν και παρέστησαν σε αυτή, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του Δήμου και του νομού Τρικκαίων. Στόχος, η δημιουργία ενός Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος θα:
– σέβεται τους επισκέπτες

– θέτει κανόνες για τους επαγγελματίες

– προωθεί τα τοπικά προϊόντα

– ενισχύει την εικόνα της πόλης και του Δήμου Τρικκαίων

– αξιοποιεί το πνεύμα και κλίμα συνεργασίας μεταξύ των παραγόντων της αγοράς και του Δήμου

– λειτουργεί προσθετικά στην αγορά

– τονώνει τον τουρισμό σε όλον τον νομό

– φροντίζει για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών
Αυτός ο Κώδικας, μετά την πρώτη συνάντηση, εξειδικεύτηκε, έγινε αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στα μέλη των επαγγελματικών συλλόγων και, πλέον, είναι έτοιμος προς δημοσίευση. Θα τοποθετηθεί σε κάθε κατάστημα, με διαφορετική μορφή στο καθένα, προκειμένου, επισκέπτες και επαγγελματίες να γνωρίζουν τα δεδομένα για τον Μύλο των Ξωτικών, τις δράσεις του, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, τα Μετέωρα, τον Ασκληπιό και κάθε είδους πληροφορία στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στη χώρα μας.
Το κείμενο συνυπογράφουν μέχρι στιγμής οι:

– Επιμελητήριο Τρικάλων

– Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων

– Εμπορικός Σύλλογος Πύλης

– Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων

– Σύλλογος Ξενοδόχων Τρικάλων και Ορεινού όγκου

– Σύλλογος Ξενοδόχων Επαγγελματικών Ορεινού Όγκου Ξένιος Ζευς

– Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων και φαστ φουντ

– Σωματείο Καφετεριών νομού Τρικάλων

– Σωματείο «Τα Χατζηπετρέικα»

– «Τρικαλινή γεύση».

Αναμένεται η αποδοχή των όρων του και από τα υπόλοιπα σωματεία του νομού που ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς ο Μύλος των Ξωτικών «διοχετεύει» επισκέπτες σε ολόκληρο τον νομό.

Αναλυτικά, το κείμενο είναι το ακόλουθο:

«Ο Δήμος Τρικκαίων και οι Επαγγελματικοί & Παραγωγικοί Φορείς των Τρικάλων, δεσμεύονται με τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας για την υιοθέτηση-σεβασμό των παρακάτω αρχών-κανόνων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης Γιορτής, του ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ:

Επαγγελματισμός

Δεσμευόμαστε να Σεβόμαστε τον Επισκέπτη – Πελάτη με την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Δεσμευόμαστε να συμμετέχουμε ενεργά στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης, διακοσμώντας ανάλογα τις επιχειρήσεις μας.

Επικοινωνία

Δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε τον Επισκέπτη – Πελάτη μας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών, καθώς και για τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας.

Αίσθημα Ευθύνης προς την Τοπική Οικονομία

Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό πρώτες ύλες και προϊόντα που παράγονται από τοπικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την Τοπική μας Παραγωγική Ταυτότητα.

Δεσμευόμαστε να προβάλλουμε στον Επισκέπτη – Πελάτη τοπικά προϊόντα με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής μας παράδοσης και των εκλεκτών γεύσεων της περιοχής.

Αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης

Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων της περιοχής εγκατάστασής μας (Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας) συνεισφέροντας στις λειτουργικές τους δαπάνες.

Δεοντολογική Ευθύνη

Δεσμευόμαστε να επιδιώκουμε την ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, προς όφελος του Επισκέπτη – Πελάτη.

Δεσμευόμαστε να ενισχύουμε την προσπάθεια καθιέρωσης των Τρικάλων ως πρωτεύουσας των Χριστουγέννων».

 

Από το γραφείο Τύπου

 

[fbcomments]