Κυριακή 19.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πέφτουν… κορμιά για τον δήμο Φαρκαδόνας

25.09.2018

Του Χρήστου Κοντού

Στα Τρίκαλα και στην Πύλη φαινόταν πως θα δοθούν οι μεγάλες μάχες για τον δήμο, στην Φαρκαδόνα όμως ανάβουν για τα καλά τα αίματα, αφού μέχρι τώρα οι υποψηφιότητες, τουλάχιστον αυτές που ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης είναι τουλάχιστον τέσσερις, χωρίς να συμπεριλάβουμε σε αυτές και αυτή του ΚΚΕ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Μιχαλη Μπαγιώτη από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την κάθοδό του στις εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα… αν και άργησε.

Στην θέση του Μιχάλη Μπαγιώτη ως πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γιάννης Αναγνώστου .

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνώστου κατά την ψηφοφορία έλαβε 14 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 1 άκυρο ενώ στην ψηφοφορία εντός της παράταξής του (Μεριβακη) που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Σώματος έλαβε 11 ψήφους επι 12 παρόντων.

Στη θέση του ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ τοποθετείται ο Τάκης Χαλκιάς.

Ο Γιάννης Σακελαρίου

Αυτός όμως που ανακάτεψε πραγματικά την τράπουλα είναι ο Γιατρός Γιάννης Σακελαρίου, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και αγαπητός σε ολόκληρο το δήμο.. μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει να εννοηθεί ή λέει πως θα ασχοληθεί με τα κοινά… αλλά στο τέλος κάνει πίσω.

«Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά», λένε φίλοι του επικαλούμενοι την ανακοίνωση στην οποία ο γιατρός μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση διαπιστώνω μια σχεδόν μαζική επιθυμία και προτροπή των συνδημοτών μου, να ασχοληθώ και πάλι με τα αυτοδιοικητικά του τόπου μας. Ανταποκρινόμενος σ’ αυτό το πανδημοτικό αίτημα αποφάσισα να ηγηθώ ενός σύγχρονου Δημοτικού Συνδυασμού, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, με στόχο την ισόνομη και ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας».

Για κάποιους αυτή η ανακοίνωση είναι που έβαλε και προς στιγμήν φρένο στον Μιχάλη Μπαγιώτη.

Δέσποινα Μπότη

Με… μανιφέστο και η Δέσποινα Μπότη μπαίνει στη μάχη των εκλογών: «Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κυριαρχία των πολιτών και όχι των πολιτικών κομμάτων, η ευθύνη, η δημιουργικότητα, τα οποία αναπτύσσονται στον βαθμό που οι πολίτες συμμετέχουν στις υποθέσεις της πολιτείας, ασκούν άμεσα την εξουσία και τον έλεγχό της, ασκούν δηλαδή πολιτική με την αληθινή σημασία του όρου»  γράφει σε ανακοίνωσή της.

Μεριβάκης… μέχρι θανάτου

Αυτός όμως που πραγματικά έχει φάει τα απανωτά χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες είναι ο σημερινός δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης, μιας και κορυφαία στελέχη του όπως ο Μπαγιώτης και η Μπότη, όχι απλά δεν είναι μαζί του, αλλά τους έχει και αντιπάλους.

Ο ίδιος πάντως επιβεβαίωσε στη Λέσχη 97,6 την υποψηφιότητα  του για τη διεκδίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας:

«Έχω ανακοινώσει ήδη από το ΄15 ότι θα ξανακατέβω, οριστικά και αμετάκλητα. Μόνο αν πεθάνω δεν θα κατεβώ. Έχω την ομάδα που είχα, από κει και πέρα έγιναν κάποιες ανεξαρτητοποιήσεις αλλά η ζωή συνεχίζεται, ένας φεύγει δυο έρχονται.

Στην περιοχή Φαρκαδόνας όντως υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται να κατέβουν υποψήφιοι, αλλά από το να το σκέφτονται μέχρι να φτάσουν στο δια ταύτα υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Μετά χαράς όσοι θέλουν μπορούν να κατέβουν, εμείς δεν θα συναντήσουμε καμιά δυσκολία.

Κάποιοι απλά θα κατέβουν για να κατέβουν, όχι για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον Δήμο. Την υποδομή εμείς όμως την έχουμε ήδη, είναι ένας συνδυασμός με 110 άτομα, και να φύγουν 10 θα έρθουν άλλοι 10, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Σε ανθρώπινο επίπεδο με ενοχλεί πάρα πολύ που κάποιοι δικοί μου αρχικά συνεργάτες έχουν πάει απέναντι μου. Για ότι έχει κάνει ο καθένας αυτός ξέρει τον πραγματικό λόγο, και θα παρακαλούσα αν έχουν το θάρρος να βγούνε και να τον πούνε. Εγώ θέλω να εκλεγώ Δήμαρχος, δεν είμαι εδώ για πλάκα. Δικαίωμα του καθενός είναι να κατεβαίνει για να πάρει 3%.

Εμένα με κατηγορούν ότι δεν έκανα τίποτα, όταν από πέρυσι μέχρι φέτος έφερα στο Δήμο έργα 8 εκατομμυρίων ευρώ. Προσπαθούν να βρουν κάτι μικρό κι ελάχιστο για να καυτηριάσουν, και κανένας δεν βγαίνει να πει τι έγινε ως τώρα στο Δήμο.»

 Ανδρέας Παπαγεωργίου

Καπέλτης όμως κατά του σημερινού προέδρου Γιάννη Αναγνώστου και του δημάρχου ήταν και ο ανεξάρτητος σύμβουλος του Ανδρέας Παπαγεωργίου: « Έχει πολυποίκιλες ευθύνες για την οικτρή κατάσταση της ΔΕΥΑΦ (βεβαίως και του Δήμου) που ουσιαστικά είναι χρεωκοπημένη. Ως αντιπρόεδος της ΔΕΥΑΦ επί τριάμισυ χρόνια, όλοι μας γνωρίζουμε πότε προσήλθε στην ΔΕΥΑΦ για να δικαιολογήσει την αντιμισθία του. Ποτέ! Εξάλλου βαρύνεται με το γεγονός ότι γνώριζε για τις οφειλές που ρυθμίστηκαν, των κυρίων Μεριβάκη και Καραμάνου και των μεγαλοοφειλετών και τις συγκάλυπτε, όπως όλοι όσοι τυχόν γνώριζαν την κατάσταση αυτή και δεν προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες».