Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τώρα θυμήθηκε ο δήμος να ρωτήσει τους πολίτες για το ποδήλατο!!!

13.09.2016

Την ώρα που οι Τρικαλινοί πολίτες και κυρίως οι μαθητές που από χθες πάνε και στο σχολείο, κάνουν σλάλομ με τα ποδήλατά τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Την ώρα που αυτοχαρακτηριζόμαστε πόλη του ποδηλάτου και ο δήμαρχος στις πέντε λέξεις που λέει οι τρεις είναι ποδήλατο. Την ώρα που θα έπρεπε πέραν του ποδηλατοδρόμου που περιμένουμε το «πράσινο φως» για την λειτουργία του, θα έπρεπε μέσα στα δύο χρόνια που είναι η παρούσα δημοτική και να έχουν κατασκευαστεί ποδηλατόδρομοι (Υπάρχει στο πρόγραμμά της), ο δήμος «διενεργεί διαδικτυακή έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα, προκειμένου να ανιχνεύσει τη σχέση των πολιτών με το ποδήλατο». Μάλλον μας θεωρούν κατοίκους άλλης… πόλης, αν όχι χώρας.

Το δελτίο τύπου του δήμου έχει ως εξής: «Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο από τον Δήμο Τρικκαίων για τα ποδήλατα! Η πόλη του ποδηλάτου, διενεργεί διαδικτυακή έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα, προκειμένου να ανιχνεύσει τη σχέση των πολιτών με το ποδήλατο, τη χρήση του, τις αναγκαιότητες και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου. Η διαδικτυακή αυτή έρευνα ξεκινά νωρίτερα, για να μπορέσει μεγαλύτερος αριθμός πολιτών να εκφράσει τη γνώμη του για θέματα καθημερινής μετακίνησης.
Εχει σημασία για τον Δήμο Τρικκαίων η συμμετοχή των πολιτών και η απάντηση που θα δώσει ο κάθε πολίτης, προκειμένου να εκφραστούν οι επιθυμίες του και να μπορέσουν να σχεδιαστούν καλύτερα οι πολιτικές για το ποδήλατο και τη βιώσιμη μετακίνηση γενικότερα.
Η ψηφοφορία είναι ανώνυμη και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Σεπτεμβρίου 2016. Βρίσκεται στον σύνδεσμο http://trikalacity.gr/ekdilosi/erotisis/, στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και σε χωριστό σύνδεσμο αφιερωμένο στην Εβδομάδα Μετακίνησης.
Για όσους δεν έχουν διαδίκτυο ή δεν επιθυμούν διαδικτυακή έκφραση γνώμης, υπάρχει και το… χαρτί. Μεγάλος αριθμός ερωτηματολογίων θα μοιραστεί στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου περισσότεροι πολίτες να μετάσχουν».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

[fbcomments]