Πέμπτη 20.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δημ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε

03.05.2019

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην αποψινή ομιλία του γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, σε μια ομιλία με ηχηρό μήνυμα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ειδικότερα, στην  ομιλία απηύθυναν χαιρετισμούς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, κ. Ρίζος Μαρούδας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Γιώργος Καϊκης.

«Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά. Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ ισχυρό παντού! Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην Ε.Ε. του κεφαλαίου. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς εποπτείας και τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε.», όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ στην εξαπέλυσε σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αναφέροντας πως «Σ’ αυτό το μονόδρομο, της ΕΕ, των μονοπωλίων, βαδίζουν, με διαφορετική περπατησιά μεν, αλλά με τον ίδιο αντιλαϊκό προσανατολισμό, χρόνια τώρα όλοι οι άλλοι που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλα τα άλλα δηλαδή κόμματα που διεκδικούν μερίδιο στην αστική διαχείριση. Ούτε οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η δήθεν υπευθυνότητα την οποία διατυμπανίζει ότι έχει η ΝΔ μπορούν να κρύψουν πως ο μονόδρομός τους είναι από χέρι αντιλαϊκός, γιατί στόχο έχει μόνο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νέας γενιάς.».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να «προσπεράσει τις τρικλοποδιές που θέλει να τους βάλει το σύστημα, με τη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», που τους οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο γιατί, όπως λένε, «τίποτα δεν γίνεται», «τίποτα δεν αλλάζει», να αγνοήσουν τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, να παραμερίσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν τώρα θα προστατέψει τους αδύναμους, να παραμερίστε και τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ ότι δήθεν αυτή θα κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και θα μειώσει τους φόρους, να παραμερίσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και των δύο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη», να αξιοποιήσουν την πείρα τους, αφού το έργο το έχουν ξαναδεί.