Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κατά του πολέμου

18.03.2016
Διήμερο αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και αντιπολεμικής δράσης ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των Τρικαλινών απέναντι στο δράμα που ζουν καθημερινά οι πρόσφυγες.
Το διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Συντονισμός για την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την αντιπολεμική δράση και στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Στην Ευρώπη φρούριο, είμαστε όλοι μετανάστες. Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ανοικτά σύνορα» με ομιλητές τους Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Κέντρου Ερευνών της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Συντονισμού για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, Κώστα Ήσυχο, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, υπεύθυνος του Τμήματος εξωτερικής πολιτικης της ΛΑ.Ε. και Κώστα Μιχαλάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τρικάλων.
Επίσης, αύριο το μεσημέρι στις 12 έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κι εναντίωσης στον πόλεμο, τη νατοϊκή εμπλοκή και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ θα υπάρχει και εκδήλωση φωτογραφίας.

«Πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ξεριζωμένοι, φτώχεια κι εξαθλίωση, η Μεσόγειος νεκροταφείο χιλιάδων προσφυγόπουλων, “κροκοδείλια” δάκρυα και αισχρά παζάρια των ισχυρών της γης πάνω στα αθώα θύματα πολέμων,για τους οποίους έχουν τεράστια ευθύνη κυβερνήσεις και υπερεθνικοί οργανισμοί (ΕΕ, ΝΑΤΟ), φράχτες να υψώνονται παντού, κλείσιμο συνόρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης να χτίζονται για να στοιβάξουν ταλαιπωρημένες ψυχές, και το ΝΑΤΟ να προετοιμάζεται να εμπλακεί σε ρόλο “χωροφύλακα” στο Αιγαίο, για να “προστατεύσει” τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. όπως γίνεται και από κοινές περιπολίες της FRONTEX με δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Ε.Ε..Αν τα παραπάνω αποτελούν τις δραματικές κι επικίνδυνες πτυχές μιας αμείλικτης πραγματικότητας, το πρωτόγνωρο και συνταρακτικό κίνημα ανθρωπιάς, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με πολύμορφες καθημερινές δράσεις σε κάθε μέρος της χώρας μας, έχει συγκλονίσει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη μας» σημειώθηκε, μεταξύ των άλλων, στην σημερινή εκδήλωση.