Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διδακτική επίσκεψη Γυμνασίου Οιχαλίας στη Σχολή Ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας

01.02.2016

Στις  29-1-2016  οι μαθητές της Γ΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας, στα πλαίσια των Βιωματικών δράσεων, είχαν την ευκαιρία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αγναντή  Ελένη ΠΕ01, Ηλιακοπούλου Αικατερίνη ΠΕ06 και Παπαχρήστου Παρασκευή ΠΕ02 να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Ξυλογλυπτικής και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ξυλογλυπτικής σχολής. Ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο σπουδών της σχολής, για την επαγγελματική εξέλιξη και αποκατάσταση των πτυχιούχων φοιτητών και στη συνέχεια μέσα στο εργαστήριο είδαν τον τρόπο με τον οποίο φιλοτεχνούνται τα έργα από τους ίδιους τους σπουδαστές και μίλησαν μαζί τους για τις τεχνικές με τις οποίες επεξεργάζονται το ξύλο.

Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από βιβλία, τετράδια, σχολικά αντικείμενα, μαθητικές ενδυμασίες, να δουν όλη την Ιστορία Εκπαίδευσης του Νέου Ελληνικού Κράτους. Στη συνέχεια σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας με ξύλινα θρανία, μαυροπίνακα, παλιούς χάρτες μεταφέρθηκαν σε με  άλλη εποχή. Έγραψαν με μελάνι και πένα χρησιμοποιώντας μελανοδοχείο, κονδυλοφόρο και στυπόχαρτο. Τέλος παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολών του Μουσείου ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο δημιουργίας των βράχων των Μετεώρων ανά τους αιώνες.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι υπεύθυνες καθηγήτριες  αναγνώρισαν την  αξία της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ανυπομονούν για τον προγραμματισμό και  άλλων επισκέψεων μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.