Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διασωληνωμένη ασθενής περιμένει ένα 24ωρο για διακομιδή σε ΜΕΘ

09.06.2023 /

Εδώ και 24 ώρες, μία ασθενής παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρόλο που έχει βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, η μεταφορά της ασθενούς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του ΕΚΑΒ, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Γ.Ν – Κ.Υ Λέρου – Κ.Υ Πάτμου – Π.Π.Ι Λειψών – Αγαθονησίου, Γιώργος Τσουκαλάς.

Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ, θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Λέρου έως την Κω, γιατί στο αεροδρόμιο της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130, εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών.

«Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΚΑΒ» αναφέρει.

«Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει ΜΕΘ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω» προσθέτει και ζητά να γίνει άμεσα η μεταφορά της ασθενούς.

Magnesianews.gr

[fbcomments]