Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας

24.08.2016 /

Κώστας Αγοραστός: Ουσιαστικό έργο για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο που αφορά  στη διαμόρφωση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε της σύμβαση προϋπολογισμού 68.800,00 € (με ΦΠΑ), που αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες του κτιρίου, και τις τελικές διαμορφώσεις των χώρων και της αίθουσας προβολής

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Τα Μετέωρα είναι η μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα με παγκόσμια εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, στοχεύει στο να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τα Μετέωρα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία και προπαντός τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Το κτίριο είναι ισόγειο επιφάνειας 300 m2 με υπόγειο επιφάνειας 224 m2.

Οι προβλεπόμενες με την εργολαβία παρεμβάσεις θα γίνουν κυρίως στο ισόγειο του κτιρίου και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο ισόγειο και στο υπόγειο.

Το ισόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει :

-Την αίθουσα, η οποία θα λειτουργήσει ως αίθουσα προβολής, επιφάνειας 135 m2.

-Τον χώρο εισόδου, επιφάνειας 32 m2, στον οποίο θα διαμορφωθεί χώρος εικονικής περιήγησης  με οθόνες προβολής.

-Τους χώρους υγιεινής.

-Τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους ( γραφεία διοίκησης, εργαστήριο ).

Προβλέπονται εργασίες κυρίως στην αίθουσα προβολής  αλλά και στους άλλους χώρους, όπου απαιτούνται σχετικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.