Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαμάχες για γέλια και για κλάματα στη Ν.Δ. Τρικάλων

21.03.2016

Βγήκαν τα μαχαίρια στην τοπική Ν.Δ. για την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ, αφού προχθες πιάστηκαν… και στα χέρια στα γραφεία της Ασκληπιού. Πιο συγκεκριμένα το ζήτημα προέκυψε όταν οι καταστάσεις με τα ονόματα των ψηφοφόρων έφτασαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Νίκος Μουζακιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τις έδωσε στον Κώστα Τρέλλη που επίσης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Η διαμάχη συνεχίστηκε σήμερα μέσω των ερτζιανών με τον κ. Μουζακιάρη να ισχυρίζεται πως δεν συνέβησαν αυτά και τον κ. Τρέλλη να τα επιβεβαιώνει κάτι που έκανε χθες και με δηλώσεις του στον Ε.Π.

Πιο συγκεκριμένα προχθές το πρωί συνεδρίασε η Νομαρχιακή Εφορευτική  Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Τρικάλων υπό την Προεδρεία του Νίκου Καρδούλα όπου άναψαν τα αίματα με τον Νίκο Μουζακιάρη να αρπάζει από τον γιακά τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Κωστή Γιαννακό, κάτι που επιβεβαίωσε στον «Ε.Π.» και ο κ. Τρέλλης που ήταν παρόν στο σκηνικό και το οποίο όμως δεν διαψεύδει πλήρως και ο κ. Μουζακιάρης που απαντά σε δημοσίευμα του “trikalanews”.

Από την πλευρά του ο κ. Τρέλλης κάνει λόγο για τακτικισμούς του κ. Μουζακιάρη και της εφορευτικής επιτροπής, με στόχο την απόκρυψη όλων των εκλεκτόρων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι σκληρά και αδυσώπητα για ένα κόμμα όπως η Ν.Δ. που έχει κυβερνητική προοπτική μιας και χθεσινό γκάλοπ της δίνει προβάδισμα 3.8 μονάδων.

1). Γιατί να μην δοθούν οι καταστάσεις των εκλεκτόρων στο υποψηφίους, από τη στιγμή που το καταστατικό προβλέπει την ανάρτησή τους; Δεν είναι αστείο το θέαμα να βλέπει κάποιος τους υποψηφίους να φωτογραφίζουν με τα κινητά τις καταστάσεις αυτές;

2)Ισχύει ότι αυτές οι καταστάσεις βρίσκονται στα χέρια του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Νίκου Μουζακιάρη και μάλιστα και σε ηλεκτρονική μορφή; Αν ναι τότε σίγουρα δεν μιλάμε για άνισο αγώνα.

3) Αληθεύει επίσης πως οι καταστάσεις αυτές έχουν φύγει με email στους υπολογιστές των υποστηρικτών του κ. Μουζακιάρη και… άρχισαν ήδη τα τηλέφωνα;

Να σημειώσουμε πως στο πλευρό του κ. Μουζακιάρη φέρεται να έχουν ταχθεί οι Ταμήλος και Λιούτας, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη και πρώην υποψήφιοι βουλευτές να είναι στο πλευρό του κ. Τρέλλη.

Όπως και να έχει όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο: Την επομένη ημέρα των εκλογών, όποιος και να είναι νικητής, δεν πρόκειται να ενώσει τη Νέα Δημοκρατία στα Τρίκαλα.

Οσον αφορά στην κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Δημοτικής Οργάνωσης Τρικάλων, πληροφορίες θέλουν να έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο Μιχάλης Λάππας και ο Κωστής Γιαννακός, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρη η κάθοδος του Ευθυμίου.

Η Διαδικασία

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των Οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης και την εκλογή των αντιπροσώπων (συνέδρων) στο Ι’ τακτικό Εθνικό Συνέδριο, θα διεξαχθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
• Την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και των αντιπροσώπων (Συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο.
• Την Τετάρτη 6 Απριλίου από τις 4 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, θα διεξαχθεί η εκλογή των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
• Την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του αντιπροσώπου (συνέδρου) στο Εθνικό Συνέδριο και για την εκλογή στο αξίωμα του Υπευθύνου Θεματικού Τομέα Δράσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων, θα υποβάλλονται στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Τρικάλων, η οποία θα εδρεύει στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Τρικάλων, όπως παρακάτω:
• Δευτέρα 21 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ
• Τρίτη 22 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι  και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
• Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι  και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής (ΔΗΜ.Τ.Ε.), θα υποβάλλονται στις αρμόδιες Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων, από την 17:00 ώρα της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016 έως την 20:00 ώρα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, όπως παρακάτω:
• Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Τρικκαίων, επικοινωνία με την Βασιλική Λαγάρα, τηλέφωνο  6986508248.
• Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλαμπάκας, επικοινωνία με τον Δημήτριο Καλέρη, τηλέφωνο 6936659465.•

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Πύλης, επικοινωνία με τον Κων/νο Κοτρώνη, τηλέφωνο 6977251323.
• Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρκαδόνας, επικοινωνία με τον Χρήστο Παπαβασιλείου, τηλέφωνο 6944684590.
Για τα έντυπα υποψηφιοτήτων και για διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων.