Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ Τρικάλων για απόσυρση του ασφαλιστικού

01.03.2016
Με βασικότερα αιτήματα την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και να μην σημειωθεί καμία μείωση στις συντάξεις σήμερα το πρωί, οι Τρικαλινοί αυτοαπασχολούμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΕ.
Την παράσταση διοργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ με τους συμμετέχοντες να σημειώνουν ότι «Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις του αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπα-σχολούμενων βρεθήκαμε, μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, σε αγωνιστικό αναβρασμό. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου».
Όπως ανέφεραν, «αιχμή της πάλης είναι το βασικό αίτημα για απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου νόμου. Με την μεγάλη συμμέτοχη στην Απεργία της 4 Φλεβάρη και τα μεγάλα συλλαλητήρια με τους αγρότες στις 12 και 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, αναδείχθηκε η τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, δόθηκε ισχυρό μήνυμα αντίστασης».
Η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος, κααμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων, άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια και την κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ