Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας

16.10.2018 /

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, μετά από τη χθεσινή επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) κάνει λόγο για «δολοφονική επίθεση» και καταγγέλλει την «αποδόμηση υπηρεσιών» του Σώματος. «Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια;» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζοντας ότι η Ένωση «έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα».

«Η ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, η οποία καταλήγει: «Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον “σουλάτσαραν” ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη».

Σημειώνεται ότι η Ένωση συνοδεύει την ανάρτησή της με φωτογραφίες από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.