Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διάλεξη – συζήτηση για τον… πλούτο στην εποχή της κρίσης

18.11.2016

Ο Επικούρειος Κήπος Τρικάλων το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ διοργανώνει διάλεξη – συζήτηση με θέμα: “Επιθυμίες και ο πλούτος της αυτάρκειας στην Ελλάδα της κρίσης”.

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αριστοτέλης Κερασοβίτης.  Στην απαγγελία στίχων Λουκρήτιου η Γωγώ Κρύου – Τέλιου και στην κιθάρα ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Ντίνα.

“Η διαχρονική φιλοσοφική σκέψη του Επίκουρου ο οποίος ιεράρχησε και κατέταξε τις επιθυμίες σε τρεις κατηγορίες: φυσικές και αναγκαίες, φυσικές και μη αναγκαίες, μη φυσικές και μη αναγκαίες, μας δίνει τη δυνατότητα να παρεκκλίνουμε από τον σημερινό «μονοδιάστατο» τρόπο σκέψης και να αντιληφθούμε ότι τελικά η ευτυχία, η ευδαιμονία, δεν πηγάζουν ούτε από το κυνήγι του πλούτου, ούτε που την εξουσία, ούτε από τις επιθυμίες δίχως νόημα, μα από την σωφροσύνη των αισθημάτων και από την ψυχική εκείνη κατάσταση που σέβεται τα όρια που καθορίζονται από τη φύση.”

Η ανθρωπότητα θα επισπεύσει το τέλος του πλανήτη καθώς συνεχίζει αλόγιστα να «καταβροχθίζει» τους ζωτικούς πόρους του επισήμανε πρόσφατα ο Στίβεν Χόκινγκ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε συνεχώς για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας δίχως κανόνες και όρια, από την στιγμή που αυτή βασίζεται στους πόρους ενός συγκεκριμένου πλανήτη οι οποίοι κάποτε θα εξαντληθούν και σύμφωνα με στοιχεία διεθνών ερευνών σήμερα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια χρησιμοποιούμε το 130% των δυνατοτήτων του πλανήτη.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ