Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλες διακρίσεις σπουδαστών του ωδείου Τρικάλων Κασιώλα

08.07.2022

Τα Τρίκαλα πρωταγωνιστούν μουσικά για μια ακόμη φορά σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο!

Σπουδαστές του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» έλαβαν εκπληκτικές διακρίσεις, υπό την άριστη διδασκαλία και καθοδήγηση της καθηγήτριας βιολιού του Ωδείου κ. Jung Eun Lee.

Στον USA International Youth Music Competition Classical 2022 (Atlanta, USA) οι σπουδαστές του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Ιωάννα Σκρέκα και Θανάσης Ράκος, βραβεύθηκαν και οι δύο με το GRAND PRIX, λαμβάνοντας βαθμολογία 100/100 (κατηγορίες 8-9 και 19-25 ετών αντίστοιχα). Και οι δύο βραβευθέντες έχουν προσκληθεί να δώσουν συναυλίες στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2022.

Στον ίδιο διεθνή διαγωνισμό (USA IYMC Classical) στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 300 διαγωνιζόμενοι από 41 διαφορετικές χώρες, ο σπουδαστής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Wei-Guo Jin (Γουέι-Κουό Τσιν), απέσπασε το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, λαμβάνοντας βαθμολογία 94/100 στην κατηγορία 10-13 ετών.

Στα «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής 2022» επιλέχθηκαν οι σπουδαστές του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Ροδάνθη Νικάκη και Θανάσης Ράκος, και θα συμμετάσχουν στις συναυλίες που διοργανώνει ο ΣΦΜΘ και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στον 5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Orpheus Soloists», που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν οι σπουδαστές του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Ιωάννα Σκρέκα και Θανάσης Ράκος, λαμβάνοντας αντίστοιχα το Α΄ Βραβείο (κατηγορία Α΄) και το Β΄ Βραβείο (κατηγορία Ε΄).

Στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα», που διοργανώνει το Διεθνές Mουσικό Σωματείο Gina Bachauer στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η σπουδάστρια του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Ιωάννα Σκρέκα, απέσπασε το Α΄ Βραβείο (Κατηγορία Α΄).

[fbcomments]