Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διακόπηκε η δίκη του π. ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης στη Θεσσαλία για το κακούργημα του βιασμού

15.06.2023 /

Για την Πέμπτη 29 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη του 63χρονου πρώην ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης που κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μιας 46χρονης καθηγήτριας στη Λάρισα.

Η δίκη όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για τις 29-6 για να εξεταστεί η 46χρονη από ψυχολόγο-ψυχίατρο πραγματογνώμονα ο οποίος και θα αποφανθεί για την αντιληπτική ικανότητα και την ψυχική κατάστασή της. Η έκθεση του πραγματογνώμονα που όρισε το δικαστήριο θα προσκομιστεί στην επόμενη δικάσιμο όπου και θα προσδιοριστεί ο τρόπος εξέτασης της παθούσας από τους παράγοντες της δίκης.

Να σημειωθεί επίσης ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της οικογενειακής γαλήνης της παθούσας σύμφωνα με άρθρο 330 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Θυμίζουμε ότι ο 63χρονος κατηγορείται για τις πράξεις του βιασμού και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που φέρεται να τέλεσε σε βάρος της 44χρονης τότε γυναίκας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 στον Αγιόκαμπο Λάρισας. Η πράξη του βιασμού φέρεται να τελέστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, ενώ η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας συνιστάται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ότι ο 63χρονος, που ήταν προϊστάμενος της παθούσας και η οποία έτσι τελούσε σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης από αυτόν, φέρεται να έκανε χειρονομίες και να διατύπωνε προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα.

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν 20 μάρτυρες, 7 εκ των οποίων αποτελούν μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Πηγή: Larissanet.gr

[fbcomments]