Μετά την «δύσκολη» και υπερ-γέματη ημέρα της Στέψης την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο των εορτασμών, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα αποσυρθούν για λίγες ημέρες στο κτήμα του Σάντριγχαμ, το «βασιλικό εξοχικό» της οικογένειας στο Νόρφοκ της Αγγλίας, προκειμένου να ξεκουραστούν.

Το Σάντριγχαμ ήταν το «πατρικό» της βασίλισσας Ελισάβετ και αγαπημένο της μέρος – η ιδιωτική της κατοικία όπου εκεί απεβίωσαν ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ και ο παππούς της, Γεώργιος Ε΄.

Γιαυτό αποκαλείται «κτήμα» ή Οικία Σάντριγαμ και οχι Παλάτι.

elisabet

Φεβ. 1982: Βασίλισσα Ελισάβετ και Φίλιππος κάνουν βόλτα στους κήπους του Σάντριγχαμ, κατά την 30η επέτειο της Ελισάβετ στον Θρόνο

Όπως αναφέρει η Dailymail, ο 74χρονος μονάρχης μετά από μία υποχρέωση, μέσα στην ημέρα, θα συναντήσει τη βασίλισσα Καμίλα (75 ετών ) και για λίγες ημέρες θα απέχουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Κατά πάσα πιθανότητα, το βασιλικό ζευγάρι θα ξεκουραστεί στο Σάντριγχαμ ίσως μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

σαντριγχαμ

 Ο βασιλιάς Κάρολος  θεωρεί το Σάντριγχαμ «τονωτικό» αλλά ακόμα και εκεί – όπως και η βασίλισσα Ελισάβετ – δεν θα σταματήσει να εργάζεται -εξετάζοντας καθημερινά τα κόκκινα κουτιά του κράτους.

ελισαβετ

Φεβ.2022: Λίγο πριν πεθάνει, η Ελισάβετ γιόρτασε στο Σάντριγχαμ την έναρξη του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της.

Το… σπίτι – το οποίο πλέον ανήκει στον  Κάρολο  – βρίσκεται σε μία έκταση 80.000 στρεμμάτων στην ακτή του Νόρφοκ, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

σαρντγχαμ

Ωστόσο, οι βοηθοί τους είναι ήδη απασχολημένοι με τον προγραμματισμό ενός γεμάτου προγράμματος ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών τους, που περιλαμβάνει την ετήσια τελετή του Τάγματος της Κορδέλας και επισκέψεις σε όλη τη Βρετανία.

 

Η βασίλισσα σχεδιάζει επίσης το πρώτο της Φεστιβάλ αναγνωστηρίου στο παλάτι του Χάμπτον Κορτ στο δυτικό Λονδίνο τον επόμενο μήνα, τώρα που η λέσχη βιβλίου της στο Instagram έχει γίνει φιλανθρωπική οργάνωση για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Πηγή: skai.gr