Πέμπτη 21.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δικαίωση των στελεχών του αγροτικού κινήματος στη Λάρισα

01.03.2019 /

Αθώοι κρίθηκαν το πρωί της Παρασκευής από το Δικαστήριο Λάρισας τα δύο στελέχη του ΠΑΜΕ, ο Τάσος Τσιαπλές και η Βαγγελιώ Λίτσα, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αντίστοιχα καθώς και οι 8 εργαζόμενοι (οι 5 πρώην) του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», που κατηγορούνται για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 29 ημερών που έγιναν στη συγκεκριμένη επιχείρηση το 2015, με κύριο αίτημα την πληρωμή δεδουλευμένων πολλών μηνών.

Στο μεταξύ πραγματοποιείται και η δεύτερη δίκη που αφορά 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και άλλους δύο αγρότες -ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Γ. Τσιούτρας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων- που δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28 Γενάρη, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν με συλλογικές διαδικασίες στα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και στις συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών.

Νωρίτερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας έγινε δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία και φορείς από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς o Tάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΝΛ κ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ο Κώστας Τζέλας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και γγ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας