Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαδήλωσαν ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

18.12.2018 /

Με μικρή συμμετοχή, αλλά με παλμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση στου ΠΑΜΕ Τρικάλων ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, την ώρα της συζήτησης και ψήφισής του από τη Βουλή.

Η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τα μέλη του ΠΑΜΕ να τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δις. ευρώ, ΕΝΦΙΑ, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών.

Με τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις κατά 275 εκ. ευρώ, με τη μείωση κατά 63 εκ. ευρώ του κονδυλίου για τα επιδόματα ανεργίας. Αυτού του πενιχρού επιδόματος των 361 ευρώ που παίρνει μόλις το 10% των ανέργων! Ταυτόχρονα αυξάνεται κατά 191 εκ. ευρώ, το κονδύλι για επιδότηση εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού.

Επίσης σημείωσαν πως «Ο προϋπολογισμός διαιωνίζει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία λόγω της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης κατά 65 εκ. ευρώ, που προστίθεται στις περσινές μειώσεις 363 εκ. ευρώ. Με τη μείωση σε σχολεία και στους δήμους, που σε πολλούς τα ίδια έσοδα, δηλαδή ανταποδοτικά τέλη και φορολογία, ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση. Έτσι βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα και διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διεκδικούν μονομερή ολοσχερής διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, να καταργηθεί το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ.

Άμεση επαναφορά και υποχρεωτικότητα όλων των ΣΣΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές και να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.