Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Βόμβα» για τους δημοσίους υπαλλήλους – Πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

08.11.2021

Τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει προτάσεις αυστηροποίησης του πλαισίου διαχείρισης της πανδημίας. Μπορεί να κυβερνά η ΝΔ και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για … λαϊκισμό, όμως στην περίπτωση της πανδημίας τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που διατυπώνει προτάσεις αυστηροποίησης του πλαισίου διαχείρισης της πανδημίας.

Μετά την πρόταση Τσίπρα να ισχύσει για τους ναούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αναφορικά με τους ανεμβολίαστους (δηλαδή αρνητικό rapid) και την πρόταση Φίλη να έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την παρέλευση 7 μηνών για τους εμβολιασμένους, τα νερά ήρθε να ταράξει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Βόμβα» Παπαδημούλη

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και ευρύτερη εικόνα πώς διαχειρίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη την πανδημία, όχι μόνο ζήτησε αυστηρότερα μέτρα, αλλά πρότεινε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Η πρόταση του έρχεται σε μια περίοδο που ήδη εκφράζουν την ανησυχία για τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων αλλά και τις αντιδράσεις των ανεμβολίαστων πολιτών στους οποίους ζητείται, πλέον, rapid ή μοριακό τεστ για την είσοδο τους σε Δημόσιο και ΟΤΑ, αιρετοί αλλά και εργαζόμενοι σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιο τομέα.

«Στους κλειστούς χώρους χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Δεν μπορεί να κολλάει στο μικρομάγαζο και στην καφετέρια και να μην κολλάει στο μετρό, στα σχολεία και στις εκκλησίες», είπε αρχικώς στο κεντρικό δελτίο του Kontra ο Παπαδημούλης, για να διαπιστώσει με πικρία: «Δεν γίνεται να χάνονται κάθε μέρα 50 συμπολίτες μας και να έχουμε υποστεί έναν μιθριδατισμό και αυτό να θεωρείται μια υπόθεση ρουτίνας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες – Χρειάζονται τολμηρότερα μέτρα».

«Ενώ στην αρχή της πανδημίας η Ελλάδα ήταν καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τώρα και με ευθύνη του πρωθυπουργού είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Βρισκόμαστε πιο κοντά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία παρά στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Κακώς η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για σύσταση επιστημονικής επιτροπής κοινής αποδοχής. Είναι μια προσπάθεια για να λάβουμε υπόψιν επιτέλους την γνώμη των ειδικών και της επιτροπής που δυστυχώς έχει παραγκωνιστεί ουσιαστικά», είπε χαρακτηριστικά ο Παπαδημούλης, για να προσθέσει:

«Οφείλουμε όλοι μας να ακούσουμε τους ειδικούς και να πάρουμε τολμηρότερα μέτρα πριν να είναι αργά. Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για τον εμβολιασμό όσων δημόσιων λειτουργών έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Για παράδειγμα, τι γίνεται εάν ο αστυνομικός που ελέγχει για το εάν κάποιος έχει πιστοποιητικό, είναι ανεμβολίαστος; Θα πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από την επιτροπή των ειδικών κατά προτεραιότητα».

Μάλιστα, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτό αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με κοινό (εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, στις Εφορίες, στον ΕΦΚΑ κ.α.), ο Παπαδημούλης συγκατένευσε, διατυπώνοντας με τον τρόπο αυτό μία τολμηρή πρόταση που η κυβέρνηση ούτε καν τολμάει να… ψελλίσει.

aftodioikisi.gr