Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλαμπάκα: Αυτόν τον δήμο ποιος θα τον πάρει;

29.06.2021

Κινούμενη άμμος κυριολεκτικά είναι το πολιτικό σκηνικό στον δήμο Μετεώρων που μαζί με υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα, πήραν φωτιά και τα σενάρια για τις εκλογές του 2023.

Σε αντίθεση με τους δήμους Τρικάλων και Πύλης όπου είχαμε νικητές από την πρώτη Κυριακή με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε μεγάλες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό, στην Καλαμπάκα τα ονόματα δίνουν και παίρνουν κυριολεκτικά.

Φωτιές στον συνδυασμό Αλέκου

Τα πάνω κάτω έφερε στον χώρο της κεντροαριστέρας η απόφαση του δημάρχου Θοδωρή Αλέκου, καθώς η αποπομπή του Σωτήρη Παπαχρήστου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον συνδυασμό, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να επιδείξει ισχύ και να σταματήσει την γκρίνια μέσα στον συνδυασμό του, προχώρησε σε μια κίνηση που μάλλον, αντί να σταματήσει ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους να αρχίσουν να αποστασιοποιούνται τόσο από την γραμμή του.

Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στη Λέσχη 97,6 δήλωσε πως:

« Η κίνηση να διαγραφεί ο Σωτήρης Παπαχρήστος από τη δημοτική ομάδα είναι ηθική και πολιτική. Ούτε ο Δήμαρχος ούτε τα 2/3 της δημοτικής μας ομάδας τον ήθελαν, ήταν ξένο σώμα, κι έτσι πήρα την απόφαση και τον διέγραψα. Να τονίσω ότι διεγράφη μόνο από τη δημοτική μας ομάδα, θα συνεχίσει να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Φτάσαμε εκεί γιατί η συμπεριφορά του και προς εμένα και προς άλλα μέλη της ομάδας ήταν αντισυμβατική και αντιδεοντολογική. Έλεγε συχνά ανυπόστατα πράγματα, με σκοπό να πλήξει εμένα και το έργο μας σαν δημοτική αρχή. Έκανα μεγάλη υπομονή, θα έλεγα έκανα γαϊδουρινή υπομονή, δεν ήταν του χαρακτήρα μου να φτάσω σε τέτοια σύγκρουση, αλλά ήρθα σε σημείο ως εδώ και μη παρέκει».

Απαντώντας  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Παπαχρήστος: «Ο ρόλος μου δεν είναι να ψηφίζω ότι μου ζητείται από ένα ‘κλειστό κλαμπ’, από ανθρώπους που δεν ενημερώνουν ούτε τους συναδέλφους στη δημοτική ομάδα για το τι γίνεται, τι πράττουν και πού πάμε. Κάποιοι ειδικοί συνεργάτες έχουν ρόλο μεγαλύτερο κι από του αντιδημάρχου και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου, και κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν καν εκλεγεί έχουν ρόλο μεγαλύτερο απ’ του Δημάρχου»… Είπε με νόημα.

Οσον αφορά τη διαγραφή του είπε πως «θεωρώ πως είναι άκυρη η διαγραφή μου, υπάρχει σαφής νόμος που προβλέπει τον τρόπο για διαγραφή δημοτικού συμβούλου».

Τέλος όσον αφορά στην κάθοδό του ως δήμαρχος στις επόμενες εκλογές δήλωσε: «Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν το 2023, και πίεσαν το Δήμαρχο για την απόφαση του αυτή ώστε να μη με βρουν μπροστά τους τότε. Για το αν εγώ θα κάνω την κίνηση στις επόμενες εκλογές, θα μπορώ να το πω σίγουρα μετά το φθινόπωρο και τις διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ.»

Στον κεντροαριστερό χώρο όμως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά και την κίνηση των πρώην δημάρχων με επικεφαλή τον Κωνσταντίνο Τόλη.

Στην κεντροδεξία παράταξη

Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η θλιβερή απώλεια του μέχρι πρότινος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Σινάνη, όπου πλέον τίθεται ζήτημα ποιος θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη ευθύνης», μέχρι τις εκλογές και αν αυτός θα είναι και ο ηγέτης στις επόμενες εκλογές για την δεξιά παράταξη, που στις περασμένες εκλογές κατήλθε διασπασμένη.

Αρκετά τα ονόματα που σχεδόν σε καθημερινή βάση ακούγονται και στη μια και στην άλλη περίπτωση με πρώτο αυτό του Λευτέρη Αβραμόπουλου, αλλά και των Λίλας Μπαντέκα-Νάνη και Ζώη Χαλατσάκη.

Βέβαια αυτά σε επίπεδου συνδυασμού γιατί εκτός αυτού αλλά στην δεξιά πτέρυγα μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι θα κάνει στον τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, αφού πληροφορίες του «Ε.Π.» τον θέλουν να προσεγγίζει στελέχη στην λογική της διεκδίκησης του δήμου.

Τα ίδια όμως ακούγονται και για τον γιατρό και πρώην Αντινομάρχη Βασίλη Μπούρα που δεν το κρύβει πως τον ενδιαφέρει ο δήμος.

Χρήστος Κοντός