Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τεράστιες ανατροπές με τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ – Μία σε όλο το νομό

01.12.2023 /

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, σε σαρωτικές συνενώσεις Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνουν οι συζητήσεις για τις σαρωτικές συνενώσεις Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και οι ΔΕΥΑ που θα συνενωθούν όλες σε μία κάθε νομό έτσι στα Τρίκαλα πιθανόν να μείνει μόνο η ΔΕΥΑΤ, ενώ υπάρχουν και σενάρια για μια μεγάλη ΔΕΥΑ σε όλη τη Θεσσαλία..

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή έρχεται να συμπληρώσει το νόμο που ψήφισε πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη διαχείριση νερών και αποβλήτων, και αναμένεται πολύ σύντομα να προωθήσει ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την είσοδο των ιδιωτών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνδιαμορφώσει μια ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τους καταναλωτές που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης.

Αλλωστε είναι βέβαιο ότι με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ.

[fbcomments]