Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την Δευτέρα ξεκινά ο θεσμός των σχολικών γευμάτων και στα Τρίκαλα

02.11.2018 /

Την Δευτέρα ξεκινάει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σε 18 ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.

Μέχρι την επόμενη χρονιά ο θεσμός προγραμματίζεται να εφαρμοστεί στο σύνολο των δημοτικών σχολείων της χώρας και να καλύψει 150 χιλιάδες γεύματα ημερησίως.
Η σημαντικότητα του θεσμού δεν εξαντλείται στην διευκόλυνση των οικογενειών και των εργαζομένων γονέων.

Επιπρόσθετα, εισάγει στο εκπαιδευτικό σύστημα μία νέα προσέγγιση στην καλλιέργεια της διατροφικής συμπεριφοράς, με δεδομένο ότι τα σχολικά γεύματα σχεδιάστηκαν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο την δημιουργία θετικών αναπαραστάσεων στους μαθητές, σε σχέση με τα προϊόντα του τόπου και την ισορροπημένη διατροφή.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η εισαγωγή του θεσμού των σχολικών γευμάτων αποτέλεσε μία από τις πρώτες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις πολλές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν, σήμερα γίνεται πράξη.

Με την υλοποίηση αυτή η ελληνική εκπαίδευση συντονίζεται με τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα, για τα οποία η ποιοτική και υγιεινή σίτιση των μαθητών εντός του σχολείου αποτελεί δεδομένη υποχρέωση της πολιτείας.