Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλη μια μαύρη σελίδα για το Ελληνικό ποδοσφαιρο

21.11.2015

Η ματαίωση του «αιωνίου» ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έμελλε να γράψει μία ακόμη μελανή σελίδα στην Ιστορία του αθλήματος.
Ο διαιτητής Παππάς, έκρινε πως οι φωτοβολίδες που έπεσαν περίπου μισή ώρα πριν από τη σέντρα, ήταν αρκετά για να επιφέρουν την οριστική ματαίωση του αγώνα περίπου στις 20:00. Με την ανακοίνωση της απόφασης το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο και υπήρξαν σφοδρές συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Όσο περνούσε η ώρα η ένταση κλιμακωνόταν, η κατάσταση ξέφευγε και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματισμοί φιλάθλων και αστυνομικών.

Οι πιθανές ποινές…
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ισχύουν όσα αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, ότι δηλαδή ο διαιτητής Παππάς ματαίωσε τον αγώνα λόγω τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Φινμπόγκασον από φωτοβολίδα κατά το «ζέσταμα» της ομάδας (στις 18:07) τότε:
Με βάση τον ΚΑΠ, ο αγώνας ματαιώθηκε με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και οι «πράσινοι» θα μηδενιστούν, δηλαδή θα χάσουν τον αγώνα με 3-0 στα «χαρτιά». Παράλληλα απειλούνται με αφαίρεση 3 βαθμών από την εφετινή βαθμολογία και με αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.
Επίσης, με βάση τον νέο νόμο, τα εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου μπορούν να επιφέρουν νέα αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς και τιμωρία της έδρας για 2 έως 3 αγωνιστικές και πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ.

Επεισοδια πριν

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες μπήκε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να εκτοξεύουν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο, η μία εκ των οποίων πήγε πάνω στον Φινμπόγκασον.
Με την προτροπή του αντιπροέδρου των Ερυθρολεύκων Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του υπεύθυνου επικοινωνίας, Κώστα Καραπαππά, οι παίκτες των Πειραιωτών επέστρεψαν στα αποδυτήρια κι αν κρίνει κανείς από τις κινήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κανείς δεν ξέρει εάν να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο.