Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεντροφύτευση στον Αη Γιώργη από τα εκπαιδευτήρια Αθηνά

14.05.2015

Μια ακόμη αξιέπαινη εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Τρικκαίων. Η Εθελοντική Ομάδα των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, προχώρησε σε φύτευση δέντρων στον πνεύμονα πρασίνου και δραστηριοτήτων της πόλης, στο πάρκο του Αη Γιώργη.
Τα μέλη της ομάδας, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας κ. Σοφία Ζανιά και συνοδευόμενα από τους καθηγητές κ.κ. Λίλια Μανώλη (φιλόλογος), Βίβια Κόσσυβα (Αγγλικής Γλώσσας), Σάκη Γεωργίου (Φυσικής Αγωγής), Γιώργου Κουτανίτη (Μαθηματικών), παρότι δεν είχαν μάθημα, μετείχαν στη δράση.
Πάνω από 100 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων βοήθησαν, ώστε τα δέντρα στο πάρκο του Αη Γιώργη να αυξηθούν και ο χώρος να αποκτήσει πρόσθετη φυσική ομορφιά και περιβαλλοντική χρησιμότητα.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα του περιβάλλοντος. Έτσι, οι μαθητές αποκτούν ειδικότερη και άμεση, ουσιαστική σχέση με τη φύση, ως ενεργοί συμμετέχοντες και όχι ως απλοί παρακολουθητές.
Άψογη ήταν και η συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δ/νσης Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων, αποδεικνύοντας ότι οι ουσιαστικές εθελοντικές δράσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές, μπορούν να αυξηθούν, μέσα από αυτή τη δράση – παράδειγμα συνεργασίας.

[fbcomments]