Σάββατο 03.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Δεν σκότωσα εγώ την Τζωρτζίνα» – Η πρώτη «απολογία» της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Λύτρα

31.03.2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιριγκου.

Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;».

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο δικηγόρος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Σύμφωνα με το pelop.gr μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο κ. Λύτρας βρισκόταν στην ΓΑΔΑ, περιμένοντας να έρθει σε επαφή με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη και της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε στη δήλωσή παραίτησής του από την υπόθεση:

«Aνέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού»

Σημειώνεται πως ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ το πιθανότερο είναι πως θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί καθώς θα χρειαστεί να βρει νέο συνήγορο.
in.gr

[fbcomments]