Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το θέμα είναι εθνικό

01.07.2015

Του Μπάμπη Δ. Δεληλίγκα

 

Όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και άρχισε το καζάνι να βράζει με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν το έτος 2011, Μεγάλη Τρίτη και ώρα 22,00 μ.μ. το βράδυ. Επιστρέφοντας από την Εκκλησία, πήγα στη συνάντηση που είχαμε στο πολιτικό γραφείο του πρ. Υπουργού και Βουλευτού Σωτήρη Χατζηγάκη.

Παρουσία του ιδίου του κ. Χατζηγάκη ρωτήθηκα από ένα παρευρισκόμενο στη συνάντηση, πώς βλέπω εγώ την κατάσταση για την οικονομία της Χώρας. Η απάντηση που έδωσα, χωρίς να είμαι προφήτης, ήταν : ‘’Μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες και η Ελλάδα χρειάζεται μία Κυβέρνηση πραγματικής Εθνικής Σωτηρίας, με όλα τα κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη και οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και όλοι μαζί να αποφασίσουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση 4ετίας. Να αφήσουνε τα κομματικά ‘’κοστούμια’’ και να φορέσουνε τα εθνικά κοστούμια’’. Αυτή ήταν η απάντησή μου.

Μόνο έτσι η κυβέρνηση αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί σε βάρος της Χώρας και του Ελληνικού Λαού και μόνο έτσι θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή να μας σεβαστεί και να μας λάβει σοβαρά υπ’ όψιν.

Μόνο μία τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει το ‘’πόθεν έσχες’’ για όλους του Έλληνες πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και των πολιτικών, θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την ‘’λίστα Λαγκάρντ’’ κ.λ.π.

Όμως αφού δεν σχηματίστηκε αυτή κυβέρνηση, φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα και η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα  τους πολιτικούς και μετά τον Ελληνικό Λαό.

Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν σήμερα πρώην  πρωθυπουργοί και να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Χώρα.

Το ίδιο βέβαια έκανε και ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Αν έφθασε η Χώρα σε αυτό το ‘’χάλι’’ σήμερα, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι η σημερινή που έχει θητεία 5 μηνών.

Όσον αφορά το Δημοψήφισμα, το ‘’ΝΑΙ’’ ή το ‘’ΟΧΙ’’ που θα αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός, αυτή τη στιγμή είναι τόσο πολύ μπερδεμένος ο Λαός, σε σημείο που να μην γνωρίζει τι σημαίνει το ‘’ΝΑΙ’’ και τι το ‘’ΟΧΙ’’, διότι ποτέ δεν κοιτάξανε στα μάτια τον Ελληνικό Λαό και να του πούνε την αλήθεια.

Επειδή  πλέον ο ‘’κόμπος’’ έφτασε στο χτένι, έστω και τώρα που είναι αργά, να συγκεντρωθούν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, να συζητήσουν με τους Ευρωπαίους ηγέτες το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Χώρα μας και να απαιτήσουν λύση, διότι το θέμα είναι ‘’ΕΘΝΙΚΟ’’ και όταν ο Ελληνικός Λαός είναι ενωμένος τότε σίγουρα θα βγει κερδισμένος, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η ιστορία μας.