Πέμπτη 04.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεκάδες Τρικαλινοί νέοι συμμετέχουν στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Γιάννενα

08.07.2017 /

Δεκάδες Τρικαλινοί , μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συμμετέχουν από σήμερα Παρασκευή 7 Ιούλη στη μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα , το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται φέτος στα Γιάννενα, στο όμορφο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) και θα διαρκέσει εως και την Κυριακή 9 του μήνα.
Με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας» και με πλούσιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά του, αποτελεί τον πόλο έλξης χιλιάδων νέων από ολόκληρη την Ελλάδα.
«Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων!» είναι το σύνθημα με το οποίο καλούμε τους νέους απ όλη τη χώρα.
Για να στείλουμε μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ – ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.
Για να μάθουμε για τη θρυλική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, τη Νεολαία του ΚΚΕ από το 1922 έως το 1943, λίγα χιλιόμετρα από το Καλπάκι, στο οποίο εκατοντάδες κομμουνιστές φαντάροι υπέστησαν βασανιστήρια επειδή αντιπάλευαν το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Για να συζητήσουμε για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Για να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανατροπής.
Συζητήσεις , βιβλιοπαρουσιάσεις , εκδηλώσεις, μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα( το Σάββατο το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων ) , επισκέψεις στο Καλπάκι και άλλα μέρη με μεγάλη ιστορική σημασία, πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και γλέντια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του διημέρου.
T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
07/7/2017