Δευτέρα 07.09.2026 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΕΕΠ Τρικάλων: Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την 90ή ΔΕΘ με επίκεντρο την κοινωνία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του εισοδήματος

07.09.2026 /

Η ΔΕΕΠ Τρικάλων παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τα εγκαίνια της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε ένα συνολικό πλαίσιο οικονομικών και κοινωνικών παρεμβάσεων με ορίζοντα τα επόμενα χρόνια.

Στην παρουσία της ΔΕΕΠ Τρικάλων στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν πολλά μέλη της, μεταφέροντας την παρουσία και τη δυναμική της κομματικής οργάνωσης του Νομού Τρικάλων.

Επιγραμματικά, μεταξύ των βασικών εξαγγελιών περιλαμβάνονται:

Ετήσια ενίσχυση 400 ευρώ για συνταξιούχους άνω των 65 ετών, καθώς και για ΑμεΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους από τον Δεκέμβριο του 2027.

Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ.

Μηδενικός φόρος εισοδήματος έως 20.000 ευρώ για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Μηδενικός φόρος εισοδήματος έως 20.000 ευρώ για τρίτεκνες οικογένειες.

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.

Νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας και της νέας γενιάς.

Μέτρα για πιο προσιτή κατοικία, με έμφαση στους νέους.

Μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών από την 1η Ιανουαρίου 2027.

Επιστροφή ΕΦΚ αγροτών στην αντλία με νέο σύστημα από τον Νοέμβριο του 2026.

• Παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, την Παιδεία, το νέο σχολείο και το Εθνικό Απολυτήριο.

Η ΔΕΕΠ Τρικάλων υπογραμμίζει ότι οι εξαγγελίες της 90ής ΔΕΘ αποτελούν ένα σημαντικό πλαίσιο παρεμβάσεων που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, την οικογένεια, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τη νέα γενιά.

Η παρουσία των μελών της ΔΕΕΠ Τρικάλων στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη σταθερή συμμετοχή και ενεργοποίηση της τοπικής κομματικής οργάνωσης στις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

ΔΕΕΠ Ν.Δ. Τρικάλων

[fbcomments]