Τετάρτη 28.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Dead Man’s Switch Μία σόλο παράσταση με τη Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη

05.04.2022 /
Μία χοροθεατρική σόλο παράσταση με θέμα τον υπαρκτό όρο που αποτελεί και τον τίτλο του έργου.
Ο όρος dead man’s switch περιγράφει το κουμπί που υπάρχει σε κάποια μηχανήματα / οχήματα / όπλα και το οποίο ο χειριστής οφείλει να πατάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δηλώνει πως είναι ακόμα ζωντανός.
Εδώ ο όρος αυτός μεταλλάσσεται λίγο. Όχημα (μηχάνημα; όπλο; ) γίνεται η ίδια η διαδικασία της ζωής. Χειριστής γίνεται ο άνθρωπος που ζει αυτή τη ζωή. Και ποιά η σχέση του ανθρώπου με αυτό το κουμπί της επιβεβαίωσης και δήλωσης ότι είναι ακόμα χρήσιμος στην υπόλοιπη κοινωνία, ότι ακόμα υπάρχει λόγος που ζει, ότι τα κάνει όλα όπως αναμένεται να τα κάνει και ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι; Πώς μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, τι συναισθηματικό φορτίο έχει σε κάθε φάση της και τι επιλέγει (ή όχι) να κάνει;
Σύλληψη – χορογραφία – ερμηνεία: Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη
Μουσική επιμέλεια και θεατρικό κείμενο: Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη
Μίξη ήχου: Αλέξανδρος Beck
Artwork αφίσας: Βάιος Παρασκευάς
Γραφιστική επιμέλεια: Σοφία Μπράιλα
ΠΟΤΕ:
Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 20:30
Κυριακή 10 Απριλίου, 12:00 το μεσημέρι
Διάρκεια έργου: 43 λεπτά
Εισιτήριο: 8€
Κρατήσεις εισιτηρίων: 6984327767 (προσέλευση 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης)
ΠΟΥ:
Μουσείο Τσιτσάνη, Βενιζέλου και Καρδίτσης 1
(ο χώρος είναι αμιγής, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού)
Βιογραφικό σημείωμα:
Η Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη μπήκε στο όχημά της τον Σεπτέμβριο του 1986. Μεγάλωσε μέσα σε τέχνη, τέχνη και στα διαλείμματα λίγη τέχνη.
Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007).
Finalist του P. A. R. T. S στις Βρυξέλλες (2005). Συνέχισε τις σπουδές της στο Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten στην κατεύθυνση MTD (Modern Theatre Dance).
Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και performer με ομάδες χορού, ομάδες χοροθεατρικές, με ορχήστρες και ηθοποιούς, σε Αθήνα, Καλαμάτα, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ κά. Ενδεικτικά: Hellenic Dance Company (War), Smack Dance Company (2 στα 4), Trout Physical Theatre (Trainspotting), Ορχήστρα των Χρωμάτων (Η Κόμη της Βερενίκης, Η Τελευταία Μαύρη Γάτα, Τραβολογώντας τον Σπόττυ, Ο Δικαστής Τ) , Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (Η Ιστορία του Στρατιώτη, Ι. Στραβίνσκι), σε Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (Πετρόσουπα και Cello in my life) , Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Πετρόσουπα), Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων (Afterthoughts).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων παγκοσμίως καταξιωμένων χορευτών και χορογράφων, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει τρεις προσωπικές δουλειές στο ιστορικό της (Speechless, Afterthoughts, Ode to freedom) με την παρούσα να αποτελεί την τέταρτη.
Διδάσκει σύγχρονο χορό, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό, μουσικοκινητική αγωγή. Είναι personal teacher ashtanga yoga, pilates, dance aerobic.
Τα τελευταία 3 χρόνια ζει, δραστηριοποιείται κι ονειρεύεται στα Τρίκαλα, από όπου και έχει καταγωγή.
Μεγάλοι χορηγοί: Χαλβαδοποΐα Μπουλογιώργος, 6 GEMS Accessories, Coffee Island, Melicera
Χορηγοί: «Λογόραμα» Κέντρο Λογοθεραπείας, «Καρπός» ξηροί καρποί, SG Hairstyling
Υποστηρικτές: Kary Καρυώτης, Green Shop Ρίτα Κούτσικου, FRAME, Bitter Sweet, UK school of English, Trikala River House, Ροζ Πάνθηρας, Cardinal
Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6
Με την υποστήριξη του: Μουσείου Τσιτσάνη
Με την υποστήριξη της Mission Art ΑΜΚΕ