Δευτέρα 30.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δάσος “Μπάρμπα” Ελαφίου: Οι κάτοικοι ζήτησαν να μην μπει ο Εργολάβος στο Δάσος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

28.08.2017

Η είδηση ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του δάσους ¨ Μπάρμπα ¨ Ελαφίου θα προβούν σε υλοτομικές εργασίες εντός αυτού, ξεσήκωσαν σήμερα το πρωί τους Ελαφιώτες .
Μάλιστα χθες Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χωριό συνάντηση των μελών της Επιτροπής Αγώνα για το δάσος αλλά και κατοίκων , όπου αποφασίστηκε να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν επιχειρηθεί υλοτόμηση.
Όπως μας ενημέρωσαν μέλη της Επιτροπής οι κάτοικοι είναι σε αναμονή και σήμερα Δευτέρα θα περιμένουν τις εξελίξεις .
Από τα ξημερώματα χθες το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του δάσους και πήραν θέσεις ¨μάχης ¨ σε περίπτωση που επιχειρείτο υλοτόμηση.
Λίγο αργότερα έφτασε ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο μαζί με εργάτες υλοτόμους, για να λάβει την προειδοποίηση των κατοίκων ότι έπρεπε να αποχωρίσει.
Στον χώρο έφτασε και ισχυρή Αστυνομική Δύναμη με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας κο Αγραφιώτη.
Με ειρηνικό τρόπο αποχώρησαν κάτοικοι και εργολάβος
Κάποια στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια αλλά τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα και ο κίνδυνος σύρραξης απετράπη.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κος Μπραζιώτης πήρε τον λόγο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους (κατοίκους, εργολάβο, εργαζόμενους, Αστυνομία και Δημοτικούς Συμβούλους), ότι το χωριό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανασταλεί η διαχειριστική για την υλοτόμηση.
Βέβαια υπάρχει μια προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 27ης Ιουλίου 2017 που απέρριψε την αίτηση αναστολής υλοτόμησης.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να μην μπει ο Εργολάβος στο Δάσος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που είναι στις 6 Δεκέμβρη 2017 .
Μετά από διαβούλευση ο Εργολάβος αποφάσισε να πάρει τους εργάτες και να αποχωρήσει από το Δάσος (λέγοντας ότι θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο) και λίγο αργότερα αποχώρησε η Αστυνομία και οι κάτοικοι.
Από πλευράς του Δήμου Καλαμπάκας παρευρέθησαν δύο Αντιδήμαρχοι και δη οι κκ. Φροσυνάκη και Ζαμπούρας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Αβραμόπουλος και Τούλας.
Όλοι τους τάχτηκαν υπέρ των κατοίκων , ζητώντας από τον εργολάβο να αποχωρήσει για να μην προκληθούν επεισόδια.

πηγή: Σταγώνnews