Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μετά τους καθηγητές και οι δάσκαλοι βγαίνουν στο δρόμο

13.10.2020

Στον δρόμο και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 11:00 το πρωί, βγαίνουν μετά τους καθηγητές και οι Δάσκαλοι, που απεργούν και καλούν τους συναδέλφους τους σε απεργιακή συγκέντρωση:

«Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων και της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 11:00 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και καλούν όλους και όλες να συμμετέχουν διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη-μετά από ένα μήνα λειτουργίας των σχολείων-αδράνεια της κυβέρνησης στην εξασφάλιση των αναγκαίων όρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, η οποία μετακυλίει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας καθώς:

Δε προχωρά σε σπάσιμο των τμημάτων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές αίθουσες ή ακόμα και σχολεία τα οποία έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και υπάρχουν ακόμα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Οι ασαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, η απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, το νέο «κοσκίνισμα» για το ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτική κοινότητας.

Συνεχίζει να προκαλεί με την εμμονή της στην online αναμετάδοση του μαθήματος τη στιγμή που η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, προχώρησε σε ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν  μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας, να υπερασπιστούμε την υγεία και τη μόρφωση!

Απαιτούμε άμεσα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΤΑΜΠΑΚΑ ΟΛΓΑ