Τετάρτη 27.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Brexit σώζει τους Βρετανούς; Μόλις 4,2% η ανεργία!!!

17.04.2018 /

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 διαμορφώθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το Φεβρουάριο, παράλληλα με την ενίσχυση του ρυθμού αύξησης των μισθών, ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε υγιής παρά την ασθενή ανάπτυξη στην αρχή του έτους.
Τα στοιχεία αναμένεται να παγιώσουν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων για δεύτερη φορά στη δεκαετία, στην επόμενη συνεδρίασή της το Μάιο.
Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο 4,2% στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, έναντι του 4,3% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο. Την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν στο 4,2%, ήταν το 1975.
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών (εκτός των επιδομάτων) επιταχύνθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση στη διάρκεια του τριμήνου, που αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό από το 2015, κυρίως λόγω των υψηλότερων μισθών στις κατασκευές και στη μεταποίηση.
Η BoE έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει να αυξήσει το βασικό κόστος δανεισμού τρεις ή τέσσερις φορές ακόμη στα επόμενα χρόνια, για να περιορίσει τον πληθωρισμό.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η επόμενη αύξηση στο 0,75%, μπορεί να λάβει χώρα τον επόμενο μήνα.