Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα… βρήκαν λέκτορας και φοιτήτρια για τον ξυλοδαρμό

06.02.2017

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ξυλοδαρμό φοιτήτριας από υπάλληλο του Ιδρύματος και επέβαλε στον συγκεκριμένο υπάλληλο αναστολή άσκησης καθηκόντων. Η ασφάλεια και η προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών και η αυστηρή τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας ως προς τη συμπεριφορά και το ήθος των υπαλλήλων είναι απαράβατος όρος λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Τα βρήκαν με τις μηνύσεις

Τα βρήκαν εξωδικαστικά σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Βόλου, η φοιτήτρια ηλικίας 21 χρονών και ο 50χρονος υπάλληλος του Π.Θ., που για προσωπικούς λόγους την είχε ξυλοκοπήσει και την έστειλε στο Νοσοκομείο.

Η φοιτήτρια και ο υπάλληλος του Π.Θ. (λέκτορας) παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία, όπου η κοπέλα απέσυρε τη μήνυση, κάτι που έκανε δεκτό ο 50χρονος, απέσυρε τη δική του και η υπόθεση λύθηκε εξωδικαστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, εντός του πανεπιστημίου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Η νεαρή κοπέλα που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και σε ημιλιπόθυμη, μάλιστα, κατάσταση, γεγονός για το οποίο κατηγόρησε έναν 50χρονο διδάσκοντα σε σχολή του Πανεπιστημίου.

Λίγο αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Η φοιτήτρια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η 20χρονη πήγε αμέσως στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά του λέκτορα, τον οποίο κατηγορεί ότι τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, την απείλησε και την εξύβρισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα μέσα στο γραφείο του λέκτορα όπου τον είχε επισκεφθεί η φοιτήτρια.

Ωστόσο, ο 50χρονος λέκτορας στράφηκε εναντίον τής φοιτήτριας, καταθέτοντας και ο ίδιος μήνυση, κατηγορώντας την για ψευδή καταμήνυση, απειλή και εξύβριση.