Κυριακή 19.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόλος: Ο τοξοβόλος επέστρεψε – Νέα επίθεση σε σκύλο που σώθηκε από θαύμα

10.02.2021 /

Ο τοξοβόλος έβαλε στο στόχαστρο σκύλο που ζούσε σε σπίτι. Η ιδιοκτήτρια είχε πάρει τα μέτρα της και του έσωσε τη ζωή. Ανάστατος ο Βόλος από τη νέα υπόθεση…

Ακόμα ένα περιστατικό απόπειρας δολοφονίας δεσποζόμενου σκύλου σημειώθηκε στην πόλη του Βόλου. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε δύο μήνες και αφορά στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η επίθεση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας προς Τρίτη στην οδό Νικοτσάρα, στη συνοικία του Καραγάτς.

Μία 68χρονη γυναίκα, εντόπισε δίπλα στο σπίτι του σκύλου της, στην αυλή ένα βέλος, το οποίο πιθανότατα δεν είχε βρει τον στόχο του, επειδή η ιδιοκτήτρια είχε τοποθετήσει προστατευτικό πλέξιγκλας γύρω από τα κάγκελα του σπιτιού, ώστε να προστατεύσει το ζώο της, από τυχόν επιθέσεις ή δηλητηριάσεις.

Η πρώτη επίθεση του τοξοβόλου

Όλα έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο. Όπως δείχνουν κάμερες ασφαλείας ένας νεαρός ντυμένος με την γνωστή λευκή στολή των υγειονομικών στόχευσε με τόξο το σκύλο ενός σπιτιού και το χτύπησε με βέλος 20 εκατοστών. Το κλάμα του σκύλου ξύπνησε την ιδιοκτήτριά του, που είδε το μπαλκόνι γεμάτο αίματα και το σκυλί με ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τον δράστη από το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ο νεαρός, που δήλωσε στο Δικαστήριο ότι είναι φοιτητής και τον ενοχλούσε το σκυλί με το γαύγισμά του, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό ζώου, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά δεσποζόμενου ζώου και οπλοφορία και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Ισχυρίστηκε ότι το σκυλί ήταν «μηχανή γαβγίσματος», που δεν σταματούσε και τον ενοχλούσε, διότι αυτή την περίοδο διαβάζει εντατικά για να πάρει το πτυχίο του από τη σχολή του…