Δευτέρα 24.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Bloomberg: Διαπραγμάτευση και με “όχι”

04.07.2015

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να αρχίσουν να δουλεύουν σε ένα τρίτο πρόγραμμα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Μία ευρεία πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών έχουν συμφωνήσει να εξετάσουν το επίσημο αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να αρχίσει από την άλλη εβδομάδα, δήλωσε η μία πηγή.

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης ετοιμάζονται να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη χορήγηση της βοήθειας στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν στο δημοψήφισμα την πρόταση των πιστωτών ή ψηφίσουν υπέρ του «ναι».

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα ως ψήφο για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, το κόστος ενός Grexit μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερο από το να παραμείνει η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, Οι υπουργοί Οικονομικών δεν σκέφτονται πλέον ένα Grexit, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σκοπεύει να ζητήσει από τους πιστωτές της Ελλάδας μία γρήγορη αξιολόγηση των όποιων νέων προτάσεων για να επιταχυνθεί η εκταμίευση.

 

Πηγή: Bloomberg