Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χιλιάδες Βλάχοι… κατέκλυσαν την Αθήνα

14.09.2015

Χιλιάδες Βλάχοι απ’ όλα τα σημεία της χώρας κατέκλεισαν κυριολεκτικά το περασμένο τριήμερο την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε το 31ο Αντάμωμα.

Το φετινό Αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα εκατόν πενήντα χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα από το Λάμποβο της Ηπείρου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας ευχαρίστησε τους συλλόγους για την μεγάλη συμμετοχή.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είχε ως εξής:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 19:00
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη συμμετοχή των τοπικών Συλλόγων Βλάχων μελών της ΠΟΠΣΒ.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 19:00
Συνάντηση Συλλόγων ΠΟΠΣΒ μπροστά στη Σιναία Ακαδημία. Πορεία σε πομπή μέσω πλατείας Συντάγματος έως το Ζάππειο. Έναρξη Ανταμώματος.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 10: 30 το πρωί
Ο Μεγάλος Χορός « Κόρλου Μάρι » στο χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, που κατασκευάστηκε με δωρεά του Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ από το Μέτσοβο.

Εικόνες από το τριήμερο Πανελλήνιο αντάμωμα βλάχων που έγινε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 11/9/15, στο Ζάππειο Μέγαρο το Σάββατο 12/9/15 και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο 13/9/15.

[fbcomments]