Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για Black Friday και Cyber Monday – Πότε πέφτουν

08.10.2022 /

Kάτι λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζει φέτος από την Black Friday, η οποία φέτος πέφτει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Το «έθιμο» της Black Friday έρχεται από τις ΗΠΑ όπου κατά την ημέρα εκείνη τα εμπορικά καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 80%. Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα επικρατεί φρενίτιδα με τους καταναλωτές να τρέχουν στην κυριολεξία για να «αρπάξουν» τις μεγάλες προσφορές.

Αν και στη χώρα μας δεν παρατηρούνται τόσο μεγάλες εκπτώσεις, οι επιχειρηματίες των εμπορικών καταστημάτων, έχουν στραμμένο το βλέμμα στις 25 Νοεμβρίου, ελπίζοντας πως η «Μαύρη Παρασκευή» δεν θα είναι τόσο «μαύρη» και θα τονώσει λίγο την αγοραστική κίνηση. Να σημειωθεί ακόμα ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη ελληνική αγορά, δεν θα προηγηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

Με την ακρίβεια που πλήττει τη χώρα και την «έκρηξη» του πληθωρισμού, όλοι απορούν για το πως τελικά θα κινηθεί η αγορά εκείνη την ημέρα.

Σε περίπτωση πάντως που οι καταναλωτές αποφασίσουν να κάνουν μία βόλτα στα μαγαζιά εκείνη την ημέρα, η «παράδοση» λέει πως θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή λόγω της μεγάλης κίνησης. Μένει λοιπόν κάτι λιγότερο από δύο μήνες για να δούμε αν αυτό θα ισχύσει και φέτος!

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι τρεις μέρες μετά την Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ακολουθεί και η Cyber Monday που αφορά αποκλειστικά ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου.

proson.gr