Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Απόστολο Ηλιόπουλο

27.04.2020 /

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου, με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην δημόσια ασφάλεια και την αναγκαία γεωπολιτική αντιμετώπιση. Ομιλητής της τηλεδιάσκεψης ήταν ο κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος της KDK, Διευθυντής Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης της Υπηρεσίας Αδειών και Επιθεωρήσεων στην Φιλαδέλφεια (PA) και επίκουρος καθηγητής των πανεπιστημίων Stratford και IGlobal. Έχει, επίσης, υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον (DC) και της Αστυνομίας της Φιλαδέλφειας (PA).

Ο κ. Ηλιόπουλος, έπειτα από μια σύντομη ανάλυση του γενετικού προφίλ του ιού και τη σημασία του στην εξάπλωση της νόσου, συνέχισε με  τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση επίκαιρα θέματα, όπως η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικότητας και υπογράμμισε την ανάγκη έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Τόνισε την σημασία της, από κοινού, ανάληψης δράσεων από όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου με γνώμονα το ομαδικό όφελος. Άκρως κατατοπιστικός,  απάντησε με ειλικρίνεια και σαφήνεια στις πολυάριθμες ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι συμμετέχοντες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και προβληματισμών, σχετικά με τη σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει και εργάζεται.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησε η Πρόεδρος και οραματίστρια της Βιβλιοθήκης, κα Κατερίνα-Νταϊάνα Δημουλά-Μέρριαμ, καθώς και άτομα όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι της Βιβλιοθήκης στο You Tube, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLCfgdRAJLsJKdkRKc9YA7nHIFDUif7pwj

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας